MCA, unul dintre cei mai importanţi producători de uşi de garaj şi rulouri din România, plănuieşte să investească în dezvoltarea unui segment de producţie de uşi secţionale cu celule fotovoltaice, care vor capta energia solară.

Arhitecţii şi proiectanţii se axează din ce în ce mai mult pe a face imobile cu un consum redus de resurse şi cu un grad de reciclare maxim. Având în vedere că uşile secţionale pot ocupa până la 50% din suprafaţa faţadei unei clădiri, introducerea tehnologiei bazate pe celule fotovoltaice poate produce suficientă energie pentru consumul locuinţei.

În prezent, energia din resurse regenerabile reprezintă doar 9% din consumul total la nivel mondial, iar obiectivul pentru anul 2020 este de a se ajunge la 16%, potrivit The Energy Information Administration.

Sistemul fotovoltaic poate fi legat la sistemul public energetic, astfel încât să aibă doar rolul de a contribui la alimentarea cu energie a clădirii, sau poate să fie de sine stătător, caz în care îşi asumă şi îndeplineşte cu succes rolul de furnizor total de energie.
MCA şi-a consolidat poziţia în piaţă anul acesta, după ce în 2010 a realizat o cifră totală de afaceri de 6,5 milioane de euro. Până la finele anul 2011, MCA ţinteşte o cifră de afaceri consolidată de 10 milioane de euro.

MCA este cel mai vândut brand autohton de uşi de secţionale şi ruloruri de ferestre, marcă înregistrată a companei MILCA SRL, cu sediul social în judeţul Giurgiu.
Producătorul exportă regulat în opt state europene, precum Belgia, Franţa, Austria, Serbia, Bulgaria, Ungaria, Moldova si Italia, având cea mai mare fabrică de profil din zona Europei de Est. Fabrica de la Jilava are o capacitate de producţie de 10.000 unităţi anual şi o reţea de distribuţie proprie de 1.000 de dealeri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.