Comisarul-şef Teofil Parască a fost împuternicit pentru şase luni la conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Giurgiu, după ce fostul şef Nicolae Dobrin a ieşit la pensie, a declarat marţi pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al IGPR, Christian Ciocan.

Comisarul – şef Teofil Parască are 46 de ani şi lucrează din 1990 în IGPR, potrivit lui Ciocan.

La ceremonia de numire în funcţie de marţi participă şeful Poliţiei Române, Liviu Popa.

Numirea lui Parască a fost decisă după ce fostul şef Nicolae Dobrin, propus pentru trecerea într-o funcţie inferioară în urma mai multor nereguli constatate la IPG Giurgiu, printre care şi incidentul soldat cu moartea baschetbalistului american Hardy Chauncey, a ieşit la pensie.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, afirma în 14 octombrie, că la Poliţia Giurgiu, „per ansamblu, activitatea lasă foarte mult de dorit”, mai ales în ceea ce priveşte conducerea instituţiei, apreciind că şeful Inspectoratului este „un om iresponsabil, care se gândeşte strict la el”.

Fostul şef al IPJ Giurgiu, Nicolae Dobrin, a fost cercetat prealabil în acest an pentru că nu a luat măsuri de supraveghere a grupurilor care produceau conflicte stradale şi pentru degenerarea infracţionalităţii cu violenţă în judeţ.

„Încă din decembrie 2010, ministrul de Interne, Traian Igaş, sesizând grave carenţe în actul managerial, a trimis Corpul de control al ministrului la IJP Giurgiu. La finalul anchetei, ministrul a aprobat declanşarea procedurilor cercetării sub aspect disciplinar a lui Nicolae Dobrin pentru 38 de fapte şi cercetarea prealabilă a 11 ofiţeri”, declara pentru MEDIAFAX comisarul şef Christian Ciocan.

El preciza că cele mai grave aspecte reţinute în cazul lui Nicolae Dobrin sunt „degenerarea infracţiunilor cu violenţă, creşterea faptelor contra patrimoniului şi neluarea măsurilor ce se impuneau pentru supravegherea şi depistarea grupurilor care generează conflicte stradale”.

În urma verificărilor făcute de Corpul de control a fost sesizat Consiliul de disciplină al IGPR, pentru luarea în discuţie a abaterilor şefului IPJ Giurgiu.

Christian Ciocan menţiona că, după finalizarea analizei, Consiliul de disciplină a propus inspectorului general al IGPR trecerea într-o funcţie inferioară, până la nivelul de bază al gradului deţinut, de comisar şef de poliţie.

Măsura propusă de Consiliul de displină a fost aprobată de ministrul de Interne. Ulterior, şeful IPJ Giurgiu a contestat în instanţă atât decizia privind trecerea într-o funcţie inferioară, cât şi calificativul primit în 2010.

Instanţa a admis cererea lui Nicolae Dobrin de suspendare a deciziei de trecere într-o funcţie inferioară până la o soluţie definitivă a instanţei privind anularea dispoziţiei. Ulterior, Nicolae Dobrin a ieşit la pensie.

3 COMENTARII

 1. O prima impresie deosebita avem despre noul sef al Politiei Giurgiuvene.
  Am inteles ca are o deschidere deosebita la presa si la mass media.
  Deci, sper ca va citi si presa online.
  Prin urmare, dle inspector sef, va rugam sa primiti felicitarile noastre si sa …. „coborâţi şi în nordul judeţului” ca mare nevoie ar fi de „ordine” in aceasta instituţie în primul rand al celor care „zic sau cel putin pretind” ca îndeplinesc functiile de management in politie in nordul judetului. … vedeti arhiva… dar si prezentul „real nu cum probabil vor incerca sa vi-l prezinte”.
  Mult succes!

 2. Felicitări, doar în măsura în care credeţi că este o treaptă în evoluţia profesională. În rest s-a găsit deja unul să vă dea o limbă. Aveţi grijă cum o gestionaţi. Vine de pe la cabinetul ministrului secretar Valentin Iliescu

 3. Ii doresc mult succes noului sef de inspectorat in provocarea aceasta de la Giurgiu, dar va trebui sa-si aleaga o echipa noua inclusiv cu oameni din alte inspectorate, inclusiv la SIPI unde informatia se foloseste in interes propriu si mai putin in interesul muncii.
  Iar tov. Ilici(primarul) sa-si ia mana de pe Politia Judeteana(nationala)sa-i lase sa-si faca treaba asa cum au invatat si sau profesionalizat, marea majoritate fiind niste profesionisti.
  Mult succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.