“Fiecare unitate militară avea loc indicat unde trebuie să-şi plaseze oamenii. Ştiam ce unitate aveam în stânga şi în dreapta. Ne-au chemat de la ora 8 dimineaţă pentru a ocupa împreună cu familiile noastre locurile din faţă, pentru a asigura liniştea şi ordinea”

Armata a furat publicului şi plăcerea de a urmări parada militară din Piaţa Arcului de Triumf! Ca în vremurile „Epocii de Aur“, militarii au fost scoşi în stradă la festivităţi pe baza unor liste, făcute la nivel intern de superiorii lor. Mai mult, militarii au primit să-şi aducă neamurile la parada din Piaţa Arcului de Triumf, să se îmbrace în civil şi să joace rolul publicului cuminte, vesel şi mulţumit de spectacolul oferit de Ziua Naţională a României. Unul dintre militarii obligaţi să vină la manifestări a dezvăluit pentru Adevărul practicile comuniste reluate la astfel de ocazii după 21 de ani de democraţie. „Foarte mullţi dintre cei care au asistat la parade militară erau… militari. Sefii armatei române s-au temut că nu va fi un public numeros şi a mobilizat toţi ofiţerii şi subofiţerii pentru a merge la paradă, dar îmbrăcaţi în civil”, spune Cătălin.

Fiecare unitate militară a făcut liste!“ Nu a fost însă vorba despre îndemnuri patriotice, camaradereşti, ci au fost de-a dreptul tovărăşeşti. “Totul a fost foarte bine organizat. Fiecare unitate militară a făcut liste cu militarii ce vor participa ca spectatori la paradă. Aveau obligaţia să aducă cu ei cât mai multe rude. A fost exact ca pe vremea lui Ceauşescu! Până în acest an însă nu s-a întâmplat asta. Aveau nevoie de public şi se aştepta să nu vină lumea”, mai povesteşte militarul chemat din timpul liber să „servească”.

2 COMENTARII

  1. intoxicari de ale voastre gen antene sau irealitati si daca ar fi fost asa care e uimirea si suparatrea dvoastra ce n am voie sa mi aduc familia sa participe la parada stiti voi ca x a halit rahat sau ca y a baut zeama de varza o presa aservita ticalosilor portocalii rosu plus galben egal portocaliu deci desigur nu poate decat sa minta sa dezinformeze sau sa mestece kkt pina la saturatie apoi vomita in tomberonul lui diaconescu ca e al lor din breasla opozitia adevarata in romania e la antene nu in parlament rusine presei din romania care vrea sa readuca la putere ciuma ros galbena d a r n o sa reuseasca lumea nu mai la fel de proasta ca acum 10 15 ani nici la tara iar la orase cele mari stanga nu are notorietate n are fani asa ca pe loc repaus

  2. n am auzit pe nimeni nici macar o tembeliziune ca piinea romanului sa ieftinit cu 2 d o i lei de ce oare acu nu mai e de vina nea enmil boc ca sa redus pretul paiinii eeeheeeiiiii puslamalelor la multi ani romania nu te increde in bolsevici si nici in monarhisti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.