Prezent în studioul PRO TV, ieri dimineață, premierul Emil Boc a dat un semnal clar că nu are nici cel mai mic gînd să se dea dus din fruntea guvernului, chiar dacă a ambalat mesajul într-o declarație vicleană, menită să păcălească naivii.

Mai precis, întrebat de jurnaliștii din studio dacă e dispus ca, peste 6 luni, să accepte un bilanț al îndeplinirii numeroaselor promisiuni făcute în emisiune pentru 2012 și să își dea demisia dacă acestea nu sunt îndeplinite, Boc s-a făcut că plouă, dînd-o la întors ca la Ploiești: „Evident că demisia întotdeauna este pe masă în momentul în care aceste lucruri nu se respectă. Vă asigur două lucruri: că nu voi permite nicio evoluție populistă a bugetului și că tot ce va ține de mine, cu prețul demisiei, va fi respectat. Deadline-ul este în fiecare zi.”

Jurnaliștii prind șmecheria premierului și insistă cu termenul concret de șase luni. Boc nu se lasă nici el: „Eu cred ca aceste analize nu trebuie facute la 6 luni ci periodic. Șase luni este elementul la care ne-am referit si noi in acordul cu UE. ”

Jurnaliștii fac o ultimă încercare disperată de a obține o promisiune concretă privind termenul și demisia, Boc se ține, tot cu disperare, de strategia proprie:
„Repet, demisia nu trebuie facuta o data la 6 luni. Imi asum inclusiv cu pretul demisiei mentinerea stabilitatii macroeconomice. Nu o sa sacrificam tara doar de dragul unui model PSD sau PNL. De aceea le spun si colegilor din PDL ca sansa noastra ca partid este sa iesim din starea de timorare si sa spunem ce am facut pentru Romania. Acum trebuie ca aceste lucruri sa le explicam. Acum oamenii pot sa inteleaga ca aceste masuri nu au fost niste mofturi, ci niste masuri ca sa salvam tara.”

Plictisiți, moderatorii abandonează subiectul, iar cîteva gazete se reped să titreze că Boc e gata de demisie. După cum s-a văzut mai sus, nu e. (B.T.I.)

 

3 COMENTARII

  1. Sunteti baieti informati,vedeti ce au facut guvernele populiste?Da au falimentat tari ca:Grecia{socialistii lui Ponta},Spania la fel,Italia cu o economie mult superioara multora si mai sunt la rand altele.De ce nu zice nimic de Romania?Ptr ca a avut in aceasta perioada grea un presedinte,un prim ministru si un guvern al PDL,adevarati patrioti care au salvat ROMANIA.PS trebuie sa fii rau sau prost daca nu recunosti adevarul[ex:ponta,antonescu,voiculescu,vantu}

  2. schimbarea sefilor „bucuria nebunilor”{uslasilor}stati linistiti nu se schimba nimic cu exceptia presedentiei senatului maine dl presedinte va fi de la PDL in persoana dlui BLAGA V.{merci victoras fara tine era ffgreu felicitari,danke,spasiva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.