Având în vedere apariţia fenomenelor meteorologice specifice sezonului rece precum ninsorile abundente şi poleiul, Primăria Municipiului Giurgiu a luat o serie de măsuri pentru ca impactul acestor fenomene la nivelul municipiului să fie cât mai mic.
Astfel, a fost stabilit graficul cu personalul care asigură permanenţa pe timpul nopţii la activitatea de deszăpezire, au fost verificate tehnic utilajele specifice acţiunii de deszăpezire şi combatere a poleiului aflate în dotarea S.C. A.D.P.P. Giurgiu S.A. şi s-au luat măsuri pentru declanşarea procedurii de contractare a lucrărilor, cu agenţii economici deţinători de utilaje specializate.

De asemenea, S.C. A.D.P.P. Giurgiu S.A. are asigurat un stoc de carburanţi şi lubrifianţi, constând în 10.000 de litri de motorină, 700 litri ulei de motor, 700 de litri ulei de transmisie şi 700 litri ulei hidraulic, precum şi de material antiderapant (60 tone de clorură de calciu şi 500 metri cubi de nisip).

În vederea transmiterii operative a dispoziţiilor în teren, a preluării eventualelor sesizări a fost creat un dispecerat cu activitate permanentă – atât ziua, cât şi noaptea – pe toată perioada iernii, de unde vor putea fi furnizate informaţii tuturor instituţiilor implicate în activitatea de deszăpezire.

S-au făcut demersuri şi pentru asigurarea unor spaţii de cazare pentru persoanele fără adăpost în perioadele cu temperaturi scăzute. La Centrul de primire în cazuri de urgenţă de la Giurgiu Nord vor fi disponibile un număr de 25 de locuri, masa fiind asigurată pe perioada staţionării în centru. Locuri de cazare vor exista şi la hotelurile „Vlaşca”, „Steaua Dunării”, „Prietenia”, „Sud” şi la Hanul Cosminului.

2 COMENTARII

  1. cat mai multe apeluri, legifereaza cheltuielile cu deszapezirea 2011-2012 si confirma cheltuielile „minuscule” prevazute cu „dedicatie” pentru bunul mers al circulatiei rutiere municipale. Da Doamne zapada multa ca sa-mi fie bine !

  2. magura e ce mai tare din parcare la bataie la c vrei avem o profa demate foartepro…………. dar o profa de romina este ce mai bunaaaaaaaaaaaa profesora da si diriga este buna

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.