Ziua de 30 noiembrie, când este sărbătorit Sfântul Andrei, ar putea deveni sărbătoare naţională şi zi nelucrătoare. Propunerea legislativă care prevedea modificarea Codului muncii în acest sens a fost aprobată tacit, miercuri, în Senat.
Iniţiatorul proiectului, senatorul PNL Emilian Frâncu a anunţat că propunerea urmează să fie transmisă Camerei Deputaţilor, care este Cameră decizională în acest caz.
Frâncu a precizat că nu este vorba de încă o zi liberă, ci de celebrarea unei zile care constituie şi ziua românilor de pretutindeni.
„Vor fi două zile naţionale – una laică şi una spirituală – sărbătorite în 30 noiembrie. Credem noi că românii trebuie să cinstească această zi, mai ales că peste 750.000 dintre ei poartă numele Andrei sau Andreea”, a afirmat senatorul.
La sfârşitul lunii mai, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis Parlamentului o scrisoare în care solicita ca ziua de 30 de noiembrie să fie declarată printr-o iniţiativă legislativă sărbătoare legală nelucrătoare.
Patriarhul a amintit că deşi în ultimii 20 de ani BOR s-a exprimat în mai multe rânduri pentru declararea zilei de 30 noiembrie drept sărbătoare legală nelucrătoare, acest demers nu a captat atenţia factorilor decizionali şi a rămas până astăzi nefinalizat. PF Daniel a subliniat totodată că Sfântul Andrei este unul dintre cei mai populari sfinţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.