În timp ce populaţia se gâtuie prin supermarket pentru două suluri de hârtie igienică (pe care aparent nici n-are după ce s-o folosească), România trece prin „Cea mai puternică relansare economică din Uniunea Europeană”. Atenţie! a spus-o Elena Udrea bazată pe Statistică, şi nu invers. Nu vreau să vă enervez cu cifre, dar treaba stă cam aşa: Suntem vicecampionii Europei la raportul investiţii/buget, dăm lecţii la şomaj, inflaţie şi datorie publică, iar exporturile, industria, rapiţa, construcţiile şi (fireşte) turismul au luat-o razna în sus.

Acum, îmi vine greu s-o spun dar, dacă e să ajungem şi noi cineva în UE, asta n-o s-o aflăm de la Elena Udrea citând din Coşul de Consum. Se ştie vechea problemă a Statisticii: nu te satură. O să mă consider lider în Europa doar când nenorocita de presă turbată după senzaţional va scrie asta la cronica neagră. Exemplificare.

Ştirea 1. Şeful unui grup de cerşetori francezi care acţionau în zona Obor a fost reţinut astăzi la Bucureşti. Cetăţeanul Dupont Didier zis Moldavie a fost surprins pe când încerca să-şi vândă propria fiică – Valerie Slobozia Dupont, 2 ani – în spatele halei de peşte, pentru suma de 1.200 lei. Incidentul survine la doar o zi după expulzarea altor doi cetăţeni francezi din localitatea Bordeaux, care veniseră la Vaslui să-şi vândă rinichii şi mama.

Ştirea 2. (…) Violul a fost comis în momentul în care pensionara îşi deschisese garajul şi se pregătea să urce în maşină. Victima a povestit că agresorii care s-au comportat ca nişte animale păreau nemţi sau norvegieni. Cartierul Ferentari a devenit nesigur după ce, printre persoanele în etate, s-a lansat moda angajării de „personal exotic” din ţările nordice, pentru îngrijirea gazonului.

Ştirea 3. Olanda a depăşit Austria în topul cetăţenilor străini din închisorile româneşti. Pe locul al treilea este Italia. Explicaţia este că, după ce au fost daţi afară din serviciile de salubritate pentru că sunt leneşi, cetăţenii italieni au început să spargă bancomate, deşi nu se pricep.

Ştirea 4. Incidente în Mica Anglie. Poliţia Locală a Capitalei a încercat în această dimineaţă, pentru a treia oară, să evacueze tabăra ilegală ridicată de cetăţeni britanici pe stadionul Steaua. Şapte persoane s-au urcat pe nocturnă şi au afişat un banner pe care scrie: „Şi noi suntem din Europa”, ameninţând că se-aruncă. Problemele au început în urmă cu o lună, când zeci de familii din Oxford au fost izgonite din Herăstrău pentru că mâncau florile.

Ştirea 5. A fost prins ucigaşul prostituatului finlandez din reţeaua proxenetei suedeze. Este un cetăţean italian care locuia fără forme legale la Bagaje, în Gara Basarab.

Sigur, nu exclud ştirile scurte, cum sunt astea care se scurg acum pe televizor şi zic că iar ne îngheaţă ceva. O aştept pe aia cu: Cancelarul Austriei a venit să se opereze la Spitalul Judeţean Giurgiu. Sau: Boc se opune aderării Marii Britanii la Schengen dar nu exclude ridicarea în 2015 a permiselor de muncă pentru spanioli. A! să nu uit: Ambasada Elveţiei protestează faţă de recentele declaraţii ale ministrului Igaş, precizând că nu toţi elveţienii se ocupă cu „furtişaguri din măcelăriile româneşti”

1 COMENTARIU

  1. da ma da s o crezi tu ca eu ma iau dupa ce zici tu eu vad zi de zi seara de seara ca s paznic la supermarket in oras si nu se ma i satura giurgiuveanul romanul de carucioarele pline ochi sau full cum se zice acu si nu cu hartie ig cum ne vrei tu sa credem ci cu de toate ale gurii mancare buna si diversa bautura dulciuri mai ales seara parca zici ca e la mecca asa ca mai lasa ne cu vrajeala ta voastra socialista geme lumea seara de seara la magazine si cumpara de toate si chiar si suluri de hartie ca sa se stearga la fund lumea are bani maninca si bea si sant multi dar tu dar voi unii va face ti ca nu i vedeti da unii sfideaza si criza dar numai cum relatati voi nu e realitatea voi tu o deformati exagerat p a r d o n domnule domnilor nu va mai merge nu va mai tine vrajeala m i n c i n o s i l o r cu chestii d astea nu ajutati pe nimeni va pierdeti credibilitatea o ti vrea voi sa face ti jocul unu i anume partid dar nu va ieser miscarea e tare balbaita si se observa ca e falsa si nu prinde la populatie alte vremuri nene la baie cu voi sau la buda ca ave ti hartie macar atat

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.