Vă mai aduceţi aminte chestia cu “reforma statului”? Probabil nu. Asta nu înseamnă că PD-ul a uitat. Sunt multe mânuţe care lucrează cu drag şi spor la această reformă. Câteva dintre aceste mânuţe dibace (şi neuroni peverşi) sunt cele ale deputaţilor PD.

În mod cert nu aţi auzit dePl-x nr. 535/2011. Mulţi nu au auzit…

Este o iniţiativă a şapte neuroni portocalii, pe numele lor: Ciobanu Gheorghe, Dugulescu Marius Cristinel, Ghiţă-Eftemie Stelian, Hogea Gheorghe, Păduraru Nicuşor, Petrescu Cristian şi Spînu Teodor-Marius.

La ce se referă ea? Păi strict la “modificarea art.9 şi 15 din Legea nr.393/2004 privind statutul aleşilor locali”. Ăsta e şi titlul iniţiativei.

Ce modifică în articolele alea? Păi elimină literele care spun că:

pierzi mandatul de consilier local dacă nu mai eşti membru al partidului pe ale cărui liste te-ai ales(litera h1, art. 9)şi
pierzi mandatul de primar dacă îţi dai demisia din partidul din partea căruia ai candidat(litera g1, art. 15)

Dhaaaaa… Mie-mi place de domnu presedinte! Eu cred ca domnu presedinte se gandeste doar la binele nostru!

De ce e nasol cu modificările astea?

Păi dacă eşti primar… să zicem de Colibasi, şi bagi mâna adânc în borcanul cu miere… să zicem că cineva sigur află despre treaba asta. Apoi vine cineva la tine şi îţi zice: eu am dosarul ăsta… vrei la bulău sau treci la noi?

Ce credeţi că se întâmplă?

Ei bine, până acum, măcar nu putea să se înscrie în partidul lu’ cineva. Era dat afară şi îşi păstra mandatul (un exemplu, dar pe invers, e Sorin Apostu, primarele Clujului). Cei 7 deputaţi zic că situaţia asta e deranjantă şi împotriva “reformei statului” anunţată de şefu’. Adică PD-ului nu-i ajung proprii corupţi. Are nevoie şi de corupţii altora. Cam despre asta e vorba în “reforma statului”.

Sunt sigur că la anu’ vor fi destui care să le dea votul încă o dată portocaliilor. Mă uit însă pe o distribuţie gaussiană a prostiei în populaţie şi înteleg şi de ce…

1 COMENTARIU

  1. fc porto red star 2 la 1 in prelungiri porto cota 1 35 red star cota 4 30 asa ca si la anul tot portocala lui base va domina jocul politic in buc si romania cine face galerie nu mai face opozitie u s l e deja in ofsaid si cu un jucator in minus m geoana nu scapati asa usor de portocalii e o culoare frumoasa psd si pnl egal mucea si cu flocea daca nu le dati 3 lei se pisa pe ei in public hai f c p o r t o

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.