Peste 100 de elevi şi câteva cadre didactice de la şcoala generală şi de la grupul şcolar din Bolintin Vale, judeţul Giurgiu, protestează, marţi, în faţa Primăriei, faţă de faptul că unităţile de învăţământ din oraş nu au căldură, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Bolintin Vale, după ce temperaturile au scăzut, autorităţile locale au fost în imposibilitatea de a putea alimenta unităţile de învăţământ şi blocurile racordate la sistemul centralizat de încălzire al oraşului întrucât firma care livrează gaz metan centralei termic a sistat aprovizionarea, din cauza datoriilor de aproximativ 400.000 de lei.

„Din luna martie, societatea care livrează gazul metan a dispus oprirea livrării către centrala termică a oraşului, care este în subordinea consilului local, invocând datoria de 400.000 de lei. Asociaţiile de locatari au şi ele la rându lor către centrala termic datorii de aproximativ 150.000 de lei, dar la blocuri nu sunt probleme, peste vară oamenii s-au debranşat şi doar 10 la sută mai sunt racordaţi la sistemul centralizat, iar ceilalţi şi-au achiziţionat centrale termice. Practic, centrala termică a intrat în incapacitate de plată şi încercăm acum să găsim o soluţie, anume o cisterna cu gaz lichefiat racordată la centrala termică şi livrarea de căldură doar pentru grădiniţa de copii, şcoala generală, grupul şcolar şi secţia de pediatrie a spitalului orăşenesc, iar în maxim o săptămână se va pune în practică această soluţie”, a declarat Nicolae Sugurel, primarul oraşului Bolintin Vale.

Copiii şi cadrele didactice participante la protest au fost anunţate despresoluţia găsită şi data de la care poate fi livrată din nou căldura în unităţile de învăţământ.

3 COMENTARII

 1. ce vrajeala pe voi si pe Sugurel…Sa va fie mare rusine,adevarul este cu totul si cu totul altul.Iar pentru cultura voastra sa stiti ca ideea cu bazinul de Butangas a fost a unei mamici,iaR sUGUREL A HALIT-O RAPID,hAhAhA SA-L VEDEM CUM SCOATE CAMASA CA ASTA CU BUTELIA E FASAITA RAU!

 2. By surse………..tu chiar nu stii sa numeri? La tine 700-800 inseamna peste 100?
  Vai de matematica ta!!!!!!!!!!!!!
  V-ati intrebat de ce din aprilie (de cand s-a sistat livrarea de gaz) nu s-au luat masuri pentru a nu se ajunge aici?
  Am stiut noi, parintii elevilor de pe urma carora cam toti mancati o paine, ca vor tremura mai rau ca pe vremea lui Ceausescu? Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu! Cine sa ne informeze?????????????
  Cei care au incasat banii!
  Daca noi nu veneam cu ideea „buteliei” va baricadati in sala de sedinte.
  De ce nu ne chemati tot pe noi cand hotarati asfaltari, parcuri, si asa mai departe?
  Da, nu sunt decat 10 la suta locatari care mai sufera. Sunt numai pensionarii prosti care au platit la zi. Desteptii DATORNICI si-au pus centrale proprii peste vara cu speranta asigurata de …..stim noi cine ca se sterge datoria!!!!!!!
  Daca solile sunt datornice cine nu le-a platit facturile?
  Primaria! Si uite cum se invart in jurul cozii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.