Dacă dumincă ar avea loc alegeri parlamentare, voturile ar fi repartizate în felul următor:
USL 56%
PDL 19%
Partidul Poporului Dan Diaconescu 7%
UDMR 5%
PRM 5%
PNGCD 2%
PNŢCD 1%
UNPR 1%
În ceea ce priveşte încrederea în personalităţi, situaţia se prezintă în felul următor:
Mugur Isărescu – 47%
Sorin Oprescu – 42%Crin Antonescu – 37%
Victor Ponta – 36%
Traian Băsescu – 13%
Emil Boc – 9%.
La întrebarea „Cine credeţi că a făcut mai mult pentru România ca şef al statului?”, cetăţenii răspund aşa:
Nicolae Ceauşescu- 29%
Mihai 1- 25%
Ion Iliescu -20%
Emil Constantinescu -14%
Traian Băsescu -7%
5% dintre repondenţi nu au nicio opinie.
79% dintre cei chestionaţi au auzit de discursul ţinut în parlament de fostul suveran, Regele Mihai. 50% dintre ei au o apreciere pozitivă în legătură cu acest discurs.Cu toate acestea, 85% dintre persoanele intervievate îşi doresc ca formă de guvernământ republica, 5% monarhia iar 10% nu au o opinie formată în această problemă.
Sondajul estimează o participare la vot de 47%. Afost realizat în perioada 30 octombrie-2 noiembrie pe un eşantion de 903 persoane şi are o marjă de eroare de 3,3%.
Sondajul a fost realizat de Centrul de Studii şi Cercetări Infopolitic la comanda RTV.

5 COMENTARII

  1. dragii gogului ati inceput prea devreme cu calculele deocamdata avem de trecut o iarna si apoi toamna se numara voturile prin cancelariile straine e cam ca la eurovizion dragii lui gogu mai rabdarti cu taica ca inca e bine nici nu visam ce ne asteapta chiar in caz ca se schimba garda e posibil sa fie mai rau asa ca traiti va clipa cu ce aveti politica o fac altii doar pentru ei pe noi doar ne manevreaza asa cum au invatat la stefan gheorghiu nu va fie frica ca base nu pica ascultati l pe gogu

  2. sondaj irealitatea.cine mai crede in voi mercenarilor.rtv si a 3 cu 2 clovni uslisti fac rau tarii si poporului la fel de mult cat a facut iliescu kgb cozma gradinarul Bucurestiului cu nastase guru de Tartasesti nesatulu.chiar asa repede uitati? pacat de sangele varsat de cei care au crezut in o alta ROMANIE.

  3. bine spus Gogule acesti baietasi se imbata cu apa rece nici nu stie ce ai asteapta,sunt necopti imaturi si folositi.

  4. Lasa-i Gogule,ca astia vor face sondaje toata viata,insa lumea nu mai este proasta,asa cum s-a obs si in 2009.Gogule….atunci cand dai asemenea gogosi de rezultate pe piata,e clar ca tremura carnita pe ei,pt k gasca asta de securisto-comunisti pierd teren la greu.Ii vad eu la anul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.