Ziarele centrale au lansat un scenariu tulburator. Diversi comentatori, cum este, ca sa dau un singur exemplu, Bogdan Tiberiu Iacob, care conduce site-ul Inpolitics, sustine si el eventualitatea reinstaurarii monarhiei. Desigur, ca ipoteza de lucru. Si referindu-se la Romania, cu sau fara Bulgaria la pachet, ziare europene si agentii de stiri agita, la randul lor, lucrurile. Sa fie adevarat ca in Marea Britanie a fost modificata Legea Salica, tocmai pentru a-i permite Printului Charles, ruda pe linie materna cu Vlad Tepes si extrem de atasat de Transilvania, sa preia tronul Romaniei? Dar Casa Regala a Romaniei ce are de spus?
Daca ar fi adevarat ca exista o asemenea intentie, atunci din urzeala nu ar trebui sa lipseasca serviciile secrete. In special cel mai important serviciu secret care ar putea fi implicat, serviciul secret al Majestatii Sale Regina Marii Britanii. Ar fi de inteles pentru Marea Britanie un asemenea proiect politic? Cu siguranta, da. Ar putea fi el de interes si pentru alte state europene? Din nou, raspunsul este afirmativ. Din alte motive, insa. Daca autoritatile din Marea Britanie ar fi interesate pentru un fel de Commonwealth largit, daca monarhiile din UE ar putea fi interesate in plus si de aparitia inca unui stat monarhic, in ceea ce priveste celalalt spatiu UE, se poate spune ca pur si simplu politicenii europeni s-au saturat pana peste cap de modul in care decurg lucrurile in Romania si Bulgaria. Si ca, la randul lor, ar putea fi interesati de o solutie. Iar monarhia ar putea fi o solutie. In plus, monarhia britanica ar putea fi o super solutie. (Sorin Rosca Stanescu)

 

1 COMENTARIU

  1. pai da o r o ti vrea unii monarhie rege dar aveti grija ce va doriti printul asta al angliei al marii britanii daca chiar ar vrea sa fie rege si ar alege doar varianta treansilvania restul tarii nu l intereseaza defel asa ca buc crayiova iasi c ta etc raman pe dinagfara votati l mai repede pe crin antonescu presedinte ca astia ne o coc si ne o dreg ce ne trebuie noua monarhie in mijlocul atator republici ni i punem in cap pe rusi sa ne mai ia un alt rand de tezaur mai meditati nu va bucurayti republik mareata vatra trebuie sa ramana vointa noastra restul sant baliverne de adormit printi si regine traiasca republica romania l ati alungat pe cuza acum vreti sa scapati si de crin antonescu sau oprescu ciuciu monarhia cu regii la esafod

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.