Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) devine prima instituție din România cu servicii deconcentrate care se reorganizează pe structura regiunilor de dezvoltare, în locul celei pe judeţe, după ce guvernul a aprobat OUG privind înființarea ISC.

Direcţia Regională în Construcţii Sud – Muntenia va comasa Inspectoratele Judeţene în Construcţii Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu şi Teleorman. Va avea sediul în municipiul Ploieşti şi Compartimente de control şi inspecţie pentru calitatea lucrărilor în construcţii în municipiile Piteşti, Târgovişte, Slobozia, Călăraşi, Giurgiu şi Alexandria.

”Măsura vizează eficientizarea activităţii instituţiei, inclusiv prin reducerea cheltuielilor de personal şi în special a celor cu personalul de conducere”, a declarat ministrul dezvoltării regionale și turismului, Elena Udrea.
Măsurile de reorganizare vor conduce la reducerea a 125 de posturi de la 875 la 750, dintre care 60 de posturi de conducere şi 65 de posturi de execuţie. Prin aceste măsuri se urmăreşte eficientizarea activităţii inspectoratelor regionale în construcţii, care vor funcţiona pe o arie teritorială de competenţă constituită pe limitele teritoriale ale regiunilor de dezvoltare ale României.

Actul normativ are în vedere înfiinţarea direcţiilor regionale în construcţii prin reorganizarea inspectoratelor judeţene în construcţii, pe structura regiunilor de dezvoltare.

Direcţii regionale vor fi organizate  în Direcţia Regională în Construcţii Bucureşti – Ilfov si şapte directii regionale.

2 COMENTARII

  1. pai ce credeati ca astia uita ca bat pasul pe loc de va fost frica no sa scapati regionalizare se cere regionalizare se face si uite asa cu voia noastra xc fara voia voastra incet incet giurgiu isi va restrange multe institutii si va deveni un sector secundar adio posturi caldute pregatitiva si voi tov directorasi psd pnl sau pdl sa migrati prin alte zari mai senine e data dracu dna udrea cu u s l doar 52 la suta minus furaciuni egal rest 48 la suta nu scapam de astia chiar ca s de dreapta ptr ca nu au mila de n voi asta e somnul natiunii naste monsrtrii b b u bau bau boc base udrea un bau bau cu trei capete cine sa fie viteazukl salvator ponta crin dan d sau regele michel

  2. Pardon ? Madam Udrea sa se mai informeze putin, caci ISC nu e prima institutie regionalizata astfel ! BRML (Biroul Roman de Metrologie Legala)a fost reorganizat pe structura regiunilor de dezvoltare inca din 2003 si are o” experienta” trista, din care ministra sinistra ar trebui sa invete.Nastase, pe vremea lui, nu a avut mai multa minte ca asta! Aceasta reorganizare nu s-a dovedit cu nimic mai eficienta nici economic ,nici in ceea ce priveste actul de control in sine.O sa vedeti ca ce-au restructurat in judete vor infiinta la centru ( vor aparea noi posturi de conducere la regionala pe care se vor bate” alesii neamului”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.