Patru fetițe din localitatea Clejani, Giurgiu, au rămas orfane în urma accidentului din Ungaria. Ele și-au pierdut tatăl, în vârstă de 34 de ani. Cei 14 români morți în accidentul din Ungaria sunt din județele Giurgiu, Teleorman, Argeș și Neamț, a confirmat, pentru EVZ, atașatul român din Ungaria, Ioan Bențe.

Primarul din Clejani, județul Giurgiu, Florin Nidelea, a anunțat personal familiile victimelor despre tragedie. El a povestit, pentru EVZ, că o întreagă familie din localitate a pierit în acest accident. „Era o familie liniștită care mergea cu ziua la lucru. A plecat în Spania ca să muncească pentru că avea o casă în construcție. Familia Gheorghe a lăsat în urmă patru fetițe minore”, a explicat primarul din Clejani. Cei care au murit sunt tatăl fetițelor, Gheorghe Aurel, de 34 de ani, și părinții acestuia, Maria, de 49 de ani și Petre, e 52 de ani, deci bunicii fetelor.

O altă victimă a acccidentului, tot din Clejani, este Mircea Costel, de 30 de ani. Despre el, prefectul a spus că este căsătorit și nu are copii. „Am anunțat familiile, iar mâine dimineață voi merge la prefectură pentru a găsi soluții să-i ajutăm”, a mai spus primarul.
Identificarea victimelor, dificilă

Potrivit lui Ioan Bențe, victimele sunt opt bărbați, patru femei și doi copii cu vârste de șase și opt ani.

„Este foarte greu să identificăm persoanele, vă dați seama că a fost vorba de un impact în care mașinile au fost mutate șase metri, iar victimele au fost greu de scos dintre fiare. Unele persoane aveau acte asupra lor, mai avem de identificat două persoane”, a precizat, pentru EVZ, Ioan Bențe.

Până în acest moment, au fost identificate 13 cadavre, iar autorităţile încearcă să stabilească cine este cea de-a 14-a victimă. La spital, sunt în stare gravă şoferul TIR-ului şi un pasager al microbuzului.

Potrivit acestuia, după ce toate persoanele vor fi identificate, polițiștii unguri vor anunța Ministerul de Interne din Romania, care, prin inspectoratele județene de poliție îi va anunța pe aparținători.

Numele a două victime din Alexandria, județul Teleorman, și șapte din Clejani au fost aduse deja la cunoștința familiilor, potrivit Realitatea TV.

Singura declaraţie care a fost dată aparţine unui alt şofer de TIR care se afla chiar în spatele TIR-ului implicat în accident. Alte declaraţii au fost luate şi de la reprezentanţii companiei care deţinea microbuzul.

Vom reveni cu amănunte

Citiţi mai mult: Tragedie la Clejani. Mama, tatăl și fiul au murit în accidentul din Ungaria – Justiţie > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/tragedie-la-clejani-mama-tatal-si-fiul-au-murit-in-accidentul-din-ungaria-951998.html#ixzz1cNtisJoq
EVZ.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.