Rudele persoanelor din judeţul Giurgiu care au murit în accidentul de pe o autostradă din Ungaria au plecat deja spre ţara vecină pentru a aduce în România trupurile neînsufleţite, au declarat pentru MEDIAFAX primarii comunelor Clejani şi Ghimpaţi, de unde provin şapte dintre decedaţi.

Primarul localităţii giurgiuvene Clejani, Florin Nidelea, a declarat corespondentului MEDIAFAX că patru dintre victimele accidentului petrecut pe o autostradă din Ungaria sunt din comuna respectivă, alte patru persoane fiind din comuna Ghimpaţi, acelaşi judeţ, dintre care trei au murit în accident, iar una este în comă la spital.

Potrivit edilului din Clejani, familiile victimelor au fost anunţate despre accident, iar rudele acestora au plecat deja spre Ungaria, cu sprijinul autorităţilor locale, pentru a îndeplini formalităţile necesare în această situaţie şi pentru a aduce în ţară trupurile neînsufleţite.

Astfel, persoanele din Clejani care au murit în accident sunt Petre Gheorghe (52 de ani), soţia sa Maria (49 de ani) şi băiatul celor doi, Aurel Gheorghe (34 de ani). Aurel Gheorghe era căsătorit şi avea patru copii.

În acelaşi accident şi-a pierdut viaţa şi Mircea Costel, în vârstă de 30 de ani, care este din aceeaşi comună. Acesta din urmă era căsătorit, dar nu avea copii.

Toţi se întorceau din Spania, unde munceau, în ultimii ani, în agricultură şi în construcţii, iar în prezent reveneau în ţară deoarece activitatea în Spania s-a restrâns din cauza anotimpului rece.

„Familia Gheorghe era o familie săracă, ce trăia din ajutorul social şi din alocaţiile copiilor. Erau nişte oameni liniştiţi, nu au creat probleme”, a spus primarul Florin Nidelea.

La rândul său, primarul localităţii Ghimpaţi (judeţul Giurgiu), Constantin Cărăpăceanu, a declarat că în accidentul din Ungaria şi-au pierdut viaţa Viorica Costache (37 de ani) şi cei doi copii ai săi de şase şi, respctiv, opt ani, soţul femeii, Ionel Costache (37 de ani), aflat şi el în microbuzul lovit de autocamion, fiind rănit foarte grav, în prezent aflându-se în spital, în comă.

Potrivit primarului, familia Costache mai avea un băiat în clasa a V-a, dar care era la şcoală şi care rămăsese acasă cu bunica sa.

„Familia muncea în Spania, în domeniul construcţiilor, iar acum se întorcea acasă tot din acelaşi motiv, al restrângerii activităţii pe perioada sezonului rece”, a mai spus primarul din Ghimpaţi.

Sursa citată a mai precizat că Ionel Costache are o soră care este căsătorită şi stabilită de mai mult timp în Spania.

Primăria din Ghimpaţi a hotărât să acorde un ajutor de înmormnântare de cel puţin 10.000 de lei rudelor acestei familii, iar o firmă de asigurări s-a oferit să suporte pe cheltuiala proprie transportul trupurilor neînsufleţite din Ungaria în România.

„Rudele lor au plecat deja spre Ungaria pentru a aduce acasă trupurile neînsufleţite”, a mai spus Cărăpăceanu.

Ioan Benze, ataşatul de afaceri interne al MAI în Ungaria, declara, luni seară, pentru MEDIAFAX că majoritatea românilor morţi în accidentul din Ungaria sunt din judeţul Giurgiu, dar şi din Piatra Neamţ şi din judeţele Gorj şi Argeş.

Ioan Benze a spus că până în prezent au fost identificaţi 13 din cei 14 pasageri din microbuz morţi în accidentul din Ungaria, precizând că cei mai mulţi sunt din Clejani.

În cazul românului care nu a fost deocamdată identificat, ataşatul de afaceri interne al Ministerului Administaţiei şi Internelor în Ungaria a spus că acesta a fost amprentat şi urmează ca poliţiştii din Timiş să facă demersuri pentru identificarea lui.

În cursul zilei de luni, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, şi-a exprimat „regretul profund” pentru decesul cetăţenilor români survenit din cauza gravului accident rutier petrecut în Ungaria, pe autostrada M43, în 30 octombrie 2011.

„Doresc să transmit pe această cale sincere condoleanţe familiilor îndoliate şi sper ca starea de sănătate a celorlalţi doi cetăţeni români implicaţi în accident să se îmbunătăţească. La nivelul MAE a fost activat Centrul Consular de Crize care menţine, prin Consulatul General al României la Szeged, contactul permanent cu autorităţile locale, organele de ancheta şi spitalul în care sunt internaţi cei doi români, supravieţuitori ai accidentului”,a declarat şeful diplomaţiei române.

Consulatul General al României la Szeged va acorda tot sprijinul necesar familiilor îndoliate pentru îndeplinirea formalităţilor consulare necesare pentru repatrierea trupurilor neînsufleţite.

Potrivit MAE, pasagerul din microbuz aflat în stare gravă a fost transportat la Spitalul Universitar din Szeged, unde medicii au reuşit să-l stabilizeze, starea sa medicală fiind însă în continuare extrem de gravă. Şoferul autotrenului implicat în accident este, de asemenea, internat la Spitalul Universitar din Szeged, acesta fiind, în prezent, conştient, în afara pericolului de „deces iminent”.

 

1 COMENTARIU

  1. intii i a pacalit cu biscuiti apoi cu iarba verde i a pacalit cu legume din fier cu vitamine din bancute de metal apoi din lemn comandate la valcea brasov buc i a manjit cu cozonaci doar de pastele cailor a scuipat asfalt doar prin zonele centrale prin ramadan esti ca in sec 15 mai rau ca la tara pe la manutanta la fel iti rupi gleznele le a dat rahat in corn la alegeri i aq obligat sa si paraseasca orasul chiar si tara continentul dar el imparatul rosu dainuie dantuie in caminukl de mucenici transformat in fortareata iar ciobanu de lascarica lazarica e gardianul fidel locotenentii sant bieti pioni regele e rege deh si nebun din cand in cand adica cand considera ca trebuie ca sa tina haturile cioclii fac si desfac multe chiorii isi croiesc acadele selecte gadele construieste de zor orice de la wc uri publice la giratorii si poteci de nobili muscalii tin legatura cu cremlinistii iar mustaciosii nu merg cu motoare dar isi fac casoaie pe unde apuca abureli cu beri voturi cu mititei risca cu butoane sau in lipsa nasturi piete si cotete antagonisme edilitare pumni in mese si birouri caini turbati 10 pe mp ziggiy zice mai mereu ca e orasul meu de cand si pana cand ca totul e vremelnic daca nu stiai calare pe vatrai ca n rai crimotione marcione muclesione artificii cu radicali din buget una tie doua trei mie lor nimic ca sa e sic ajunge tataie du te la odaie o i fi obosit ca dupa trei cincinale bate pensia la usa si postasul abia asteapta sa faca cunostiinta cu bre dumneata condoleante giurgiuveni daca l mai votati pe boier

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.