UPDATE:Republicanul convins din mine, care nu va onora mâine invitaţia Casei Regale la Operă, se întreabă unde-l aniversează monarhiştii Liiceanu şi Pleşu pe Regele Mihai ?( Ciutacu)

Până la urmă va fi totuşi un boicot. Nu unul declarat, afişat şi asumat, ci unul pe şest. Dacă monarhi, foşti şi actuali ai lumii vor fi prezenți, nu același lucru se poate spune și despre figurile centrale ale Puterii, care, ce-i drept, s-au și împotrivit venirii Regelui. Astfel, Traian Băsescu a dat discursul Regelui pe o vizită de lucru la Bruxelles, Emil Boc și-a găsit de lucru în Municipiul Carei, în timp ce Roberta Anastase va trece marea neagră pentru o mică escapadă în Georgia.
Regina Spaniei, Regele Bulgariei, Prințul și Principesa de Prusia, Principele și Principesa de Savoia, Principesa Iordanului, Marele Duce de Luxemburg, Prințul Moștenitor al Luxemburgului, Regele și Regina Suediei sunt doar câțiva dintre monarhii lumii care sunt așteptați să participe la discursul adresat națiunii române, din Parlament, al Regelui Mihai, cu ocazia împlinirii a 90 de ani de viață.
Traian Băsescu, care a și anunțat că nu are de gând să meargă în Parlament pe 25 octombrie nici dacă va fi invitat, și asta după un atac dur la adresa Regelui Mihai, catalogat drept “ o slugă la Ruși”, se va afla, la ora începerii discursului Majestății Sale, în aeronova prezidențială, în drum spre Bruxelles, pentru o vizită de lucru.
Nici premierul Emil Boc nu va fi în Parlament. În schimb, fix la ora 10, îi va onora cu prezența pe locuitorii municipiului Carei, la ceremonia organizată de Ziua Armatei Române.
Până și Roberta Anastase, președinte al Camerei și gazda teoretică a evenimentului, se va afla marți pe alte meleaguri, tocmai în Georgia.
Cât despre parlamentarii PDL, este de anticipat ca nici aceștia să nu se înghesuie prea mult la Parlament, liderul de grup al democrat-liberalilor din Cameră, Mircea Toader, anticipând deja o oarecare lipsă de mobilizare.
Este pentru a cincea oară când Regele Mihai va veni în Parlament. Prima oară s-a întâmplat în 1926, pe când avea doua cinci ani. În 2006 a fost invitat la două ședințe, una în care s-au prezentat concluziile Raportului Comisiei pentru analiza dictaturii comuniste, iar următoare, la câteva zile, consacrată aderării României la UE.

4 COMENTARII

  1. unde erati in anii 90 cand neocomunistii in frunte cu ion iliescu s brucan si petre roman isi bateau joc de rege si l fugareau pe autostrada sau pe aeroport actuala opozitie neocomunista vrea sa profite de orice actiune inventata de unii gen voiculescu ptr a compromite puterea vai ce ipocrizie acum il adulati pe mihai i numai din interes iar acum 18 20 ani va jucati cu el dea soarecele si pisica rusine sa va fie tovarasi la cap asta basescu v a dat o lectie de verticalitate de onestitate traiasca regele nostru mihai i traiasca majestatea sa la multi ani dar sa nu cada in cursa intinsa din nou de catre urmasii bolsevi care nici usturoi nu au mancat si nici gura nu le miroase daca traia coposu si ratiu nu mai erati voi in prim plan demagogilor traiasca si armata romana ca azi e ziua ei de ea ati uitat antenelor false

  2. La multi ani MAIESTATE!Aveti grija sa nu credeti in acesti cameleoni securistocomunisti.Acum ia apucat dragostea de monarhie dar cand a fost momentul prielnic acum 20 de ani a fost batjocorit de toti farisei care aplaudau astazi.Rusine sa va fie si blestemati sa fiti.Dl Basescu a avut curajul sa spuna direct opinia lui si ptr asta il stimez.Voi nu aveti curaj nici demnitate sunteti nimic si asa veti sfarsi.

  3. daca pana si simbolul increderii aproaperii tuturor romanilr,referindu-ma la patriarhul(cu litere mici,bineinteles)a fost in ton cu basescu,atunci ne meritam soarta. Pana si TEOCTIST a AVUT PUTEREA SA-L
    INFRUNTE PE CEL DE ATUNCI(ceausescu).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.