SUA doresc tragerea la răspundere a celor răspunzători pentru moartea baschetbalistului Chauncey Hardy la Giurgiu şi au oferit ajutorul FBI în gestionarea acestui caz, a declarat, miercuri, Lanny Breuer, adjunct al Procurorului General al SUA.

„Ambasadorul a urmărit acest caz încă de la început iar astăzi eu am avut discuţii foarte bune despre caz cu oficiali de aici. Avem toată încrederea că abordează problema în mod corect. Am oferit participarea FBI-ului, anticipând faptul că ţara dumneavoastră va accepta acest lucru. Suntem foarte încrezători că va fi făcută dreptate în acest caz şi suntem hotărâţi să acţionăm pentru ca cei care au comis această faptă să fie traşi la răspundere”, a declarat Breuer, la Bucureşti, după o conferinţă susţinută cu studenţii de la Facultatea de Drept.

El a spus că în opinia sa acest caz este gestionat în mod corespunzător şi a adăugat că atât partea română cât şi cea americană aşteaptă rezolvarea acestui caz.

„Nu-mi doresc decât să se stabilească faptele şi ca cei care au comis aceste fapte să fie traşi la răspundere pentru această oribilă, oribilă tragedie. A fost un tânăr care a venit în această ţară pentru a juca baschet şi ceea ce i s-a întâmplat este sfâşietor”, a mai spus Breuer.

Lanny Breuer este adjunct al Procurorului general al SUA şi conduce Divizia Penală a Departamentului de Justiţie al SUA.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.