Guvernul Romaniei se pregateste sa reduca taxele pentru trecerea podului peste Dunare si sa repare partea romaneasca a acestuia in 2012, a declarat marti Simeon Djankov, vice-prim ministru si ministru de Finante al Bulgariei, la intoarcerea din vizita efectuata in Romania,transmite BTA citata de Agerpres.

Podul leaga orasul bulgaresc Ruse de municipiul Giurgiu din Romania, peste fluviul Dunarea. Gheorghe Ialomitianu, ministrul Finantelor Publice din Romania, l-a asigurat pe Djankov ca bugetul pe 2012 prevede fonduri pentru reconstructia partii romanesti a podului, dupa ce Bulgaria a reparat portiunea sa de pod.
Intregul pod urmeaza sa fie renovat pana in primavara anului viitor, a dat asigurari oficialul bulgar.

Djankov a afirmat ca Ministerul de Finante si cel al Transporturilor din Romania se pregateste sa trimita Parlamentului o motiune prin care taxa pentru trecerea podului peste Dunare sa fie redusa pentru autoturisme. Djankov l-a asigurat pe omologul sau roman ca bugetul Bulgariei a inregistrat o crestere de 250% a veniturilor obtinute in urma taxelor pentru trecerea podului peste Dunare, in urma reducerii lor semnificative.

In martie, guvernul bulgar a aprobat propunerea ca taxa pentru trecerea podului sa fie redusa pentru autoturisme de la 6 la 2 euro si pentru microbuze cu pana la 23 de locuri – de la 12 euro la 6 euro.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.