De la un timp serviciile de informaţii trec la conducerea statului. Nu de mult şeful Comisiei parlamentare de control al SRI, democrat-liberalul Cezar Preda a anunţat nişte amendamente la o lege prin care ofiţerii de informaţii să poată face şi dosare penale. Numai că oamenii cu ochii blue nu se mulţumesc doar cu atât. Mai nou o seamă de legi sunt chiar iniţiate de serviciile de informaţii (vezi FOTO ).

De fapt, el încearcă să rezolve favorabil o veche doleanţă SRI. Aceea de a-ţi transforma o parte dintre ofiţeri în anchetatori. În persoane abilitate nu numai să obţină informaţii, ci si sa iniţieze anchete în toată legea. Dacă reuşeşte, Cezar Preda, cu sprijinul majorităţii parlamentare, va oferi noii securităţi puteri incomparabil mai mari şi mai discreţionare decât le avea securitatea pe vremea lui NicolaeCeauşescu.

Numai că… cu ochii pe Cezar Preda şi pe amendamentele lui, serviciile se insinuează şi mai mult în esenţa unei democraţii. SPP, STS, SIE şi SRI îşi trec la vedere (nici nu se mai ascund) numele pe iniţiativele legislative care sunt depuse la Senat şi la Camera Deputaţilor, în condiţiile în care acest lucru e în afara legii.

În aceste condiţii… noua Securitate, acum un balaur cu mai multe capete,va beneficia de o putere mai mare decât o avea pe timpul lui Nicolae Ceauşescu comform pesurse.ro

 

1 COMENTARIU

  1. vedeti cum somnul ratiunii naste monstrii ce ati aflat voi e o mai veche dorinta a celor de la p s d dar n au mai apucat s o puna in aplicare si uite ca au facut un troc cu puterea o lasa pe dna anastase r in pace si si au indeplinit visul acu sa vedeti nenonorociri cand o r da drumul la dosare si la haita de lachei plecati pe afara cat mai pute ti tovarasi vine beleaua albastra peste n voi ca un copil pe topogan p a z e a

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.