Romania Libera : PDL îşi completează conducerea cu un milionar, un corupt şi un şmecher!

Activul PDL s-a reunit ieri la Timişoara pentru a-i alege pe şefii principalelor comisii interne, urmând ca aceştia să devină automat secretari executivi ai partidului şi membri ai Biroului Permanent Naţional.

 

Astăzi a fost ales şeful Comisiei pentru infrastructură, energie şi mediu, Marin Anton, un politician aflat sub ancheta Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), cunoscut şi din implicarea sa în afacerea RAFO. Potrivit estimărilor făcute de revista Forbes, Marin Anton, în prezent secretar de stat la Ministerul Mediului are o avere de opt-nouă milioane de euro. Agenţii de integritate încearcă să vadă cât la sută din această avere ar putea fi justificată. Noul venit în conducerea PDL stăpâneşte peste două milioane de metri pătraţi de pământ, are două maşini BMW (X5, M6), o colecţie de tablouri de 160 de mii de euro şi bijuterii de aproape 100 de mii de euro. Marin Anton are acţiuni la 11 firme şi a dat cu imprumut peste 300 de mii de euro.

Mâine urmează să fie aleşi şefii comisiilor pentru administraţie, pentru justiţie, dar şi educaţie şi cultură. Favoritul pentru preşedinţia Comisiei de administraţie este primarul Aradului, Gheorghe Falcă. La fel ca milionarul Marin Anton şi Falcă va ajunge în conducerea partidului, deşi procesul în care este acuzat de corupţie nu s-a finalizat. Primarul Aradului a fost trimis în judecată în urmă cu patru ani sub acuzaţia că a primit mită sub forma unui schimb imobiliar: a primit o vilă în schimbul unui apartament de bloc pentru a-i ajuta pe doi oameni de afaceri să obţină un teren din centrul Aradului la un preţ sub evaluat. Este vorba despre un teren de peste cinci hectare situat în zona centrală a oraşului, pe care fusese amplasată fabrica Zahăr SA şi care a fost vândut de Consiliul Local firmei Elcon, în 2006 pentru 840.000 de euro. O zi mai târziu, compania cumpărătoare a terenului l-a vândut mai departe cu aproape trei milioane de euro.

La Comisia de muncă a fost ales deja Ioan Botiş, fostul ministru de resort care vira bani din bugetul Ministerului Muncii unei organizaţii neguvernamentale cu sediul la el acasă, organizaţie de la care lua bani şi soţia lui.

Conducerea PDL aleasă la Convenţia din luna mai se completează astfel cu persoane compromise, care n-ar fi reuşit să treacă de filtrul etic al partidului, în cazul în care proiectul vicepreşedintei Monica Macovei ar fi fost aprobat de Biroul Permanent . (sursa: Romania Libera)


 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.