Alex Dima, un jurnalist inspirat de la PRO TV, a calculat zilele trecute distanţa pe care ar fi parcurs-o un melc în ceiaproape 22 de ani câţi au trecut de la Revoluţie şi a comparat-o cu numărul de kilometri construiţi în România. I-a rezultat, ca-n paradoxul lui Ahile, că melcul este ceva mai rapid. 578 km ar fi parcurs melcul, potrivit aritmeticii lui Dima, care a calculat o viteză medie de deplasare de 3 metri pe oră şi un timp de deplasare de 24 de ore pe zi.

Din studiile specialiştilor în Helix Pomatia (melcul de livadă), viteza de deplasare ar fi de fapt de 5 metri pe oră. Iar melcul, să fim îngăduitori, să zicem că lucrează nu 24 de ore pe zi, ci cât ne spune Codul muncii. Nici nu vă imaginaţi ce rezultă dacă faceţi calculul pentru deplasarea melcului 8 ore pe zi timp de 22 de ani. L-am făcut eu: 322 km. Iar dacă ţinem cont şi de perioada legală de concediu, respectiv zilele libere (ce vi se pare mai absurd: ca melcul să aibă dreptul la odihnă sau că România nu are autostrăzi?), probabil ne rămân circa 247 km. Ştiţi câţi kilometri de autostradă s-au construit în România din 1989şi până astăzi, 5 octombrie 2011? Fix 247 km. Incredibil, nu?

Am făcut aceste calcule obosit fiind de amploarea declaraţiilor privind iminenta remaniere guvernamentală. Toată lumea vorbeşte despre remaniere. Toate ziarele, televiziunile şifluxurile de ştiri ale agenţiilor scriu de remaniere. Şi nu înţeleg de ce. De unde nevoia asta de remaniere. Ultimul lucru care îi trebuie României, astăzi, este o remaniere. Şi totuşi ea se va întâmpla. În curând, ne spun liderii PDL. Bun. Să fie remaniere. Dar autostrăzile? Dar nivelul de trai? Dar încrederea? Dar liniştea?

1 COMENTARIU

  1. au fost de fapt mai multi melci care o mers fiecare in felul lui melcroman mai nimic in km ce interes ar fi avut evreul apoi melcisarescu nu se pune e mason notoriu le are pe ale lui vine melc vacaroiu un pic acolo cat ptr vacile psd ului vicytorasmelc ciorbea cam chior dar sa zbatut nu la lasat alde traienel cu berceanu alt evreu curios nuuuu
    melc nastase ioc sa ocupat de termopane vile oua de pasare si tamare melc boc da melc boc cel mai tare cel mai mare bravo locul unu vreti autostrazi reinventati l pe hitler asa unul ptr voi romanii ca sa va sature de autostrazi meritati ca aveti masini bengoase vrabia malai viseaza si l da la melci sa si faca cochilie ca de vila n are cheag si uyite asa melc boc a iesit campion mai tu asta de la pro tv n ai imaginatie rea dar esti in urma cu formulele de calcul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.