Construcţia unei centrale fotovoltaice, eficientizarea iluminatului public în oraşul Giurgiu, instalarea de panouri solare la unele instituţii din oraş şi reabilitarea unor puncte termice şi blocuri de locuit sunt proiectele pe care municipiul le susţine în Programul de Cooperare Elveţiano-Român pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse.
„În implementarea programului solicitanţii eligibili sunt unităţile administrativ-teritoriale cu un număr de locuitori cuprins între 45.000 şi 350.000, iar candidatul este obligat să angajeze consultanţă pentru elaborarea Planului de acţiune şi pentru realizarea schiţelor de proiect. De aceea am propus astăzi (joi – n.r.) spre aprobare CLM angajamentul de a aloca resursele financiare pentru consultanţi în proiectele pentru care solicităm finanţare”, a declarat viceprimarul municipiului Giurgiu, Liviu Clejan.

Consilierii locali municipali au fost de acord joi ca municipalitatea să acorde resursele necesare pentru angajarea serviciilor de consultanţă în vederea realizării proiectelor, astfel încât administraţia locală va avea şansa obţinerii finanţării pentru acestea, partea elveţiană urmând să suporte până la 85 la sută din totalul cheltuielilor eligibile, iar diferenţa – autorităţile publice locale. AGERPRES

2 COMENTARII

  1. Multi dobito…, pardon, analfabeti pe lumea asta, e vorba de servicii de consultanta nu de angajarea unor persoane

  2. ”Municipalitatea angajeaza consultanti pentru …Multa prostie in lumea asta dar in Giurgiu e jale!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.