Comform ADS, reprezentanţii asiaticilor au anunţat că vor investi în turismul giurgiuvean, dar şi în Zona Liberă sau în domeniul energiei alternative. Alături de potenţialul turistic, reprezentanţii provinciei Fujian, prezenţi la Giurgiu, au descoperit că în Zona Liberă pot fi demarcate investiţii economice de calibru mediu şi mic, ajutaţi fiind de apropierea de Dunăre.

Asiaticii promit astfel înfiinţarea mai multor locuri de muncă la nivelul municipiului şi judeţului Giurgiu. Preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu, va pleca în provincia Fujian, în cursul anului viitor, la invitaţia delegaţiei de investitori chinezi care s-au arătat interesaţi de potenţialul turistic şi economic al judeţului nostru.
“Vom participa probabil la unul dintre cele două târguri care se organizează acolo, unul în luna iunie, celălalt în septembrie. Cel mai probabil, vom participa la cel din septembrie”,declară pentru Adevărul preşedintele CJ.

Zona Comana a stârnit interesul vizitatorilor din China

În topul intereselor chinezilor se află Delta Neajlovului, din Comana, în special de posibilitatea şi regimul construcţiilor în zona respectivă. Nu sunt  omise nici insulele Mocanu şi Mocănaşu, două dintre zonele cu cel mai mare potenţial turistic din judeţ. “În aceste condiţii, dacă se va reuşi promovarea în provincia pe care o reprezentăm, turismul din judeţul dumneavoastră va avea foarte mult de câştigat”, declarau reprezentanţii provinciei Fujian.

Micile afaceri, principala investiţie economică în Zona Liberă Giurgiu

Şi Zona Liberă Giurgiu este cuprinsă în intenţiile de a investi în economia giurgiuveană.După participarea municipalităţii, cu aproximativ un an în urmă, la Expoziţia Mondială de la Shanghai, un grup de potenţiali investitori chinezi şi-au manifestat dorinţa de a demara trei proiecte de dezvoltare: insulele Mocanu şi Mocănaşu, Zona Liberă şi Portul Giurgiu. De asemenea, există un real interes şi pentru mici business-uri, cum ar fi confecţii textile şi buticuri cu obiecte artizanale, precum şi producerea şi comercializarea unor obiecte electro-casnice, IT ori afaceri cu lemn.

Fraţi cu chinezii

Chinezii aflaţi recent la Giurgiu şi-au manifestat dorinţa ca provincial pe care o reprezintă, Fujian, să se înfrăţească în cel mai scurt timp cu judeţul nostru. Duan, director în Biroul pentru afaceri externe al provinciei Fujian, Zhao Zhuyian, director al Biroului de traduceri şi interpretări, Xiao Jitong, director adjunct în Biroul pentru administrare regională, Yang Jin Jin, inspector al Biroului Resurse Umane, Wei Chengxing, director adjunct al Centrului de Evaluare şi Examinare pentru investiţii regionale, Chen Yisu, director al Centrului de Servicii pentru Străini au retransmis oficialităţilor locale invitaţia de a deveni “fraţi”.
Provincia Fujian este situată în sud-estul Republicii Populare Chineze, are o suprafaţă de 121.400 kmp, populaţia de 35,1 milioane de locuitori, are nouă oraşe în componenţă, 45 de regiuni şi 322 de comune.

 

2 COMENTARII

  1. datorita cui mai psd istule in ordine b o c beianu lucica iliescu psd nexam pauza p s giurgiuvenii sant printre romanii care se trezesc cel mai devreme im romania daca nu stiai bezmeticule esti im urma cu materia du te fa i masaj lui ponta inainte de a pleca n cursa cu tit ti tul vin chinezii peste noi sa ne puna usturoi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.