Preşedintele Consiliului Judeţean(CJ) Giurgiu, Dumitru Beianu, a primit o invitaţie de a vizita provincia Fujian din China în vederea stabilirii unor legături de afaceri.

Invitația a fost lansată vineri, de directorul de Afaceri Externe din această provincie, Duan Qian Zheng, cu ocazia vizitei pe care o delegaţie din Fujian a efectuat-o la Giurgiu.

‘Zona turistică a pădurii Comana şi Portul de la Dunăre din municipiul Giurgiu sunt două obiective pentru care avem proiecte de dezvoltare în următoarea perioadă şi pentru care am putea primi propuneri de afaceri din partea investitorilor din Fujian’, a declarat, vineri,preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu.

El a mai dat exemple de oportunităţi de afaceri în Zona Liberă şi la Şantierul Naval din Giurgiu. Investitorii chinezi, care locuiesc într-o provincie cu peste 30 de milioane de cetăţeni, s-au arătat interesaţi de proiecte concrete privind dezvoltarea oportunităţilor de transport pe Dunăre, dar şi de o colaborare în domeniul obţinerii energiei electrice de la soare şi au promis o colaborare cu firme din China care pot livra panouri şi instalaţii solare în condiţiile în care la Giurgiu se vor dezvolta parcuri de captare a energiei solare.

Ei au mai spus că provincia are dezvoltată şi industria uşoară, textilă, auto, dar şi producţia de peşte şi ciuperci chiar dacă teritoriul regiunii în care locuiesc este ocupat în proporţie de 80 la sută de munţi iar pământul pentru producţia agricolă este la mare căutare.

La întâlnirea de la Giurgiu cu delegaţia chineză au mai participat oameni de afaceri din Zona Liberă Giurgiu şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale.

SURSA: Agerpres

 

 

3 COMENTARII

  1. s o n d a j partide ptr alegeri locale in giurgiu p n l 44 la suta p s d 28 la suta p p – d d 23 la suta 5 la suta a l t i i v o i c u c i n e votati alegeti noul trend politic ceilalti au devenit perisabili si inutili

  2. of topic.azi a fost cursa mtb la comana,la noi in judet,n-am zarit pe nimeni de pe la judet,de pe la primaria comana.am reprezentat cu cinste orasul giurgiu,loc 3 la seniori(+40 ani)am zarit doar masina tipului de face zboruri cu parapanta,jsy parca e numarul de la masina.organizeaza bucurestenii concursul la noi in judet ca noi nu putem…topic la cursa dhs hunedoara am dat un interviu celor ce au organizat si sponsorizat cursa,chinezoii.intrucit am observat ca imi sunt sterse sau spam-uite comentariile care nu convin…dragilor,am o virsta,o experienta de viata,nu sunt implicat(dator)politic nimanui,uneori mai sar calul dar stiu prea bine „podoabele”care fac politica in giurgiu,ca bun cetatean al acestui oras,admin-ul care va citi acest comentariu ce se va duce direct in spam,poate isi va reconsidera pozitia cu promisiunea mea ca incerc sa nu mai sar calul,dar adevaruri incomode…nu ma pot abtine sa nu le zic.

  3. oameni cu putere de decizie financiara nu pot vizita china (provincia fujian),ca acum un an doamnele elsa joanta si madam popazu au vizitat china si nu a avut nici un efect financiar pentru giurgiu! in concluzie nu mai trimitem pe nimeni in china ca nu rezolvam nimic? cum putem gandi asa?provincia fujiam are 30 000 000 de locuitori (mai multi decat populatia Romaniei)si asa oportunitate de afaceri nu mai vedem noi!lasati politica si fiti langa CJ Giurgiu sa aduca investitori! fiecare investitor aduce locuri de munca in judet, unde copii nostri nu au de munca si sunt obligati sa plece sa lucreze in alte judete sau alte tari ca sa poata trai decent.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.