Potrivit Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, aproape 28 de mii de absolventi de liceu din acest an s-au inregistrat ca someri.

Majoritatea au facut acest pas de a deveni someri in lunile iulie si august. Datele arata ca peste 800 dintre ei primesc deja indemnizatie de somaj.

In perioada iunie – august 2011 s-au inregistrat ca someri 27922 absolventi de liceu din 2011, 15735 in iulie, iar 11818 in august, transmite Mediafax. Cele mai multe indemnizatii de somaj pentru absolventii de liceu din acest an s-au dat in judetul Giurgiu, acest fiind urmate de judetele Teleorman, Bacau, Sibiu, Hunedoara si Mures. In acest an, in jur de o suta de mii de candidati nu au obtinut o nota de trecere la examenul de Bacalaureat.

Presedintele Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, Silviu Bian, estimeaza ca rata somajului la nivel national va ajunge pana la finele lui 2011 la 4,8 la suta, deci va fi o crestere foarte mica. La polul opus e presedintele Blocului National Sindical, Dumitru Costin, care sustine ca bacalaureatul a dat foarte multi someri anul acesta si piata muncii va avea un nou val de tineri foarte vulnerabili ce vor avea nevoie urgent de consiliere, orientare profesionala si calificare.

4 COMENTARII

  1. of topic drept ptr.care imi cer scuze,am zis sa postez la primul articol,asta cade repede sub privirile cititorilor. simbata 24 iunie,la comana,adica la noi in judet,are loc un concurs mtb pe doua trasee,bujorilor 20 km si lacul comana 38 km.fiind unicul concurs organizat la noi in judet,este drept ca nu prin contributia sau sponsorizarea cuiva din conducerea judetului,vin cu rugamintea de a face ceva publicitate acestui concurs.va fi initiata si o ampla actiune de curatenie a traseelor,dupa concurs,aici vor participa oameni tineri de la noi din judet.in ce ma priveste,va fi al 15-lea concurs mtb la care particip in acest an,am renuntat la maros bike de la gilau-cluj,clasificat u.c.i(uniunea ciclista internationala,adica fifa din ciclism,ptr.necunoscatori)numai de dragul ca este la noi in judet(patriotism local).mi-am propus ca impreuna cu alti amatori de pedalat,sa infiintam o organizatie non-profit care sa adune iubitorii bicicletei din giurgiu.as fi tare fericit daca ati face ceva publicitate acestui concurs de la comana(organizat de bucuresteni,culmea).

  2. asta e daca aveti prea multi absolventi de liceu mai mergeti si la tara la sapa nu numai la mapa sa scapati de criza liceul azi e o bazaconie la meserie cu voi pe tractoare pe combine cu caruta ciu sareta ca asa e momentul

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.