Nici nu a inceput bine anul scolar ca tocilarii clasei si-au si reluat vechile obiceiuri din vremurile de mult apuse, obiceiuri care le-au asigurat promovarea politica multi ani pana acum, dar care, din cate se pare, in era informaticii nu mai ofera eficienta deloc. Dupa ce in perioada vacantei au complotat fumand chistoace la posta in WC-ul scolii de corectie bugetara, astazi au prins curaj si s-au hotarat sa mearga cu tupeu la cancelarie unde sa verse pe gusa tot ce cred ei ca ar putea duce la schimbarea sefului clasei politice in care ei ar fi trebuit sa invete cate ceva. Numai ca, ghinion de nesansa, n-au luat in calcul ca, marti 13 fiind, soarta si horoscopul nu le pot fi favorabile in niciun fel. Mutulica, mai chitros din fire, si-a lasat masinuta in benzinarie la Daia si s-a urcat pe calutul din lemn al Pencicului Plangacios, apoi au pornit la drum. Piticul Artagos a venit cu Vaporasul, iar Piticul Laudarau l-a luat si pe Ion-prostul clasei cu el, de mila sa nu mai ramaie repetent si anul acesta, ca tot a facut eforturi sa-si faca studiile la fara frecventa ca sa ajunga sa fie coleg de clasa cu ei 🙂

Dupa ce si-au facut unul altuia curaj sa intre pe poarta profesorilor, s-au furisat rapid in toaleta cadrelor didactice unde au asteptat nervosi ca domnul diriginte sa iasa din sedinta de Consiliu Profesoral ce avea loc la acea ora. Piticul Laudarau, mai curajos decat Mutulica si ceilalti se mai plimba cu tupeu pe hol , cu capul gol, visand frumos cum sa il pacaleasca in faza a doua pe piticul Artagos. Mutulica si echipa,  tremurand de emotii, se jucau cu Vaporasul in vasul de la toaleta incercand sa il ciocneasca brutal de un submarin atomic ce dadea sa iasa la suprafata.

Dupa cateva ore de asteptare asidua, domnul Diriginte iese din sala de consilul, iar piticul Laudarau sare in intampinare dumisale :

-Domnu’ diriginte, sa va spuna si baietii, seful clasei noastre nu se complica dom’ne sufient in problemele noastre! Sa va spuna si baietii, iesiti ma din toaleta, uitati dom’ diriginte, Mutulica, zi ma si tu ceva !

Surse prezente la fata locului ne-au declarat ca dirigintele s-a enervat puternic la vederea deviationistilor,mai ales ca unii dintre ei au incercat sa schimbe matricola, motiv pentru care i-a expediat fara sa ii primeasca la discutii, nu inainte de a le aplica o corectie binemeritata cu rigla peste degetelele murdare pentru a nu ramane fara o amintire de-o viata de la vizita la cancelarie.

A inceput scoala. Anul acesta este unul greu pentru ca toate clasele politice se pregatesc pentru toamna urmatoare, cand vor avea de provat examenul de bacalureat. Directorul scolii a hotarat ca toate probele se vor da intr-o singura zi.

Mutulica e trist ! Nicio conspiratie din viata lui nu s-a soldat cu succes. Acum plange cu gandul la Alba ca Zapada cea nenascuta inca ! Iar s-a lasat pacalit de Laudarau… Pacat! El a fost un baiat prefect !

Sa vedem daca la finele primului trimestru de scoala se va aplica regulamentul scolar si pentru ca au fumat in W.C.-ul profesorilor vor scapa doar cu scaderea notei la purtare !

5 COMENTARII

  1. De ce imi stergeti comentariile? Comentariile ramase banuiesc ca vi le scrieti singuri. Adica sunteti niste PALMASI.

  2. Asta sa o crezi tu… Ion prostul clasei…. Daca voi credeti ca veti fi lasati sa distrugeti partidul va inselati… Suntem prea multi cei care nu va mai suportam pe tine , badalau, tone…. Toti niste infractori de drept comun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.