Consilierii judeţeni au aprobat, în şedinţa extraordinară de vineri, asocierea CJ Giurgiu cu o societate comercială în vederea realizării unui parc fotovoltaic, o fermă agricolă bio şi o centrală solaro-electrică.

„Consiliul Judeţean dispune de teren, motiv pentru care încercăm acest gen de proiect, iar firma cu care ne asociem ne va ajuta cel puţin în realizarea de investiţii şi locuri de muncă pentru judeţul Giurgiu, condiţie esenţială pentru creşterea economică”, a declarat preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu.

Consiliul Judeţean Giurgiu va pune la dispoziţie un teren de aproximativ trei sute de hectare, iar asociatul acestuia va investi fondurile necesare construcţiei unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 80 de megawatti, investiţia de aproximativ trei sute de milioane de euro urmând să fie realizată pe o perioadă de trei ani. Totodată, va fi realizată în asociere o fermă agricolă în localitatea Gostinu, pe o suprafaţă de 60 de hectare, şi o centrală solaro-electrică. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.