Din ce în ce mai mulţi români mor din cauza nivelului de trai scăzut şi a îngrijirii medicale precare. Rata mortalităţii a crescut anul trecut şi a ajuns până la 12,1 decese la mia de locuitori. Procentul ne poziţionează pe locurile fruntaşe la nivel european la numărul de decese.

In judeţul Teleorman se înregistrează cele mai multe decese la mia de locuitori, mai exact 17,2. Pe locul doi în topul mortalităţii se situează judeţul Giurgiu cu o rată de 16,2 decese la mia de locuitori.

La polul opus, cea mai mică mortalitate se înregistrează în judeţul Braşov, doar 9,9 cazuri la mia de locuitori. Sub 11 decese se înregistreaza şi în Bistriţa-Năsăud, Constanţa, Iaşi, Sibiu şi Suceava.

Potrivt datelor INS, anul trecut în România au murit 259.000 de oameni, cu 2.000 mai mulţi decât în 2009. Adică, rata mortalităţii a fost de 12,1 persoane la mia de locuitori. Printre cele mai frecvente cauze de deces se numără bolile aparatului circulator, tumorile, bolile aparatului digestiv, ale celui respirator şi leziunile traumatice.

La nivel european, ţara noastră înregistrează una dintre cele mai ridicate rate ale mortalităţii, cu mult peste cea înregistrată în ţări precum Austria, Elveţia sau Polonia.

4 COMENTARII

  1. nu e socant deloc e ireal jud gr are o populatie mica e un jud mic si raportat la celelalte a iesit o medie asa de periculoasa nu va mai uitati in giura astora ce fac sondaje sau statistici de fapt si de drept la giurgiu media reala e de 9 la suta

  2. e bine,dar se putea si mai bine,toarasi!vreau ca pina la urmatoarele alegiri,sa ocupam primul loc,toarasi!adica sa ne intreaca teleormanul al taranului de dragnea?ca aflai ca aia e pa primul loc.

  3. Jud Giurgiu are o mentalitate de a mentine in sistemul sanitar toate fosilele deja iesite demult la pensie si a le plati si pensii si salarii.Ar trebui sa fie adusi oameni noi apti de munca nu obositii obositilor.

  4. @Cornel, Mi se pare ca faceti un calcul usor hilar. 🙂 daca orasul e mic, asta inseamna ca sunt motive mai multe sa se sinucida?!?! Statistica nu este facuta in numar absolut, ci in procedente! asta inseamna ca 16% este tot 16%, indiferent unde numeri.

    Eu cred ca motivatia sinuciderii, tine de lipsa de orizont, de pulverizarea sperantelor, de faptul ca giurgiuvenii vad ca DOAR UNUL are tot ce vrea, in timp ce ei, restul, cei mai multi, ei nu mai au nici o sansa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.