Centrul Regional de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil Giurgiu va fi inaugurat astazi, marţi, 6 septembrie a.c., în cadrul unei conferinţe de presă, de către secretarul de stat, şeful Departamentului Ordine şi Siguranţă Publică din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, chestor de poliţie Ioan Dascălu.

La eveniment vor participa şeful Departamentului Schengen, chestor şef de poliţie Marian Tutilescu, reprezentanţi ai structurilor de specialitate ale M.A.I., autorităţi locale şi centrale, precum şi reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale, instituţii ce cooperează cu Oficiul Român pentru Imigrări în gestionarea problematicii de azil şi migraţie în România.

Înfiinţarea Centrului de Cazare şi Proceduri pentru Solicitanţii de Azil – administrat de M.A.I. prin O.R.I. – vine în sprijinul cetăţenilor străini aflaţi în nevoie internaţională de protecţie, prin îmbunătăţirea condiţiilor de procesare a cererilor de azil, extinderea ariei de implementare a programelor de integrare a refugiaţilor, precum şi prin creşterea semnificativă a capacităţii de cazare pentru solicitanţii de azil.

Centrul va avea o capacitate de cazare de 100 de locuri şi este cel de-al şaselea de acest gen din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.