PDL ar trebui să fie dizolvat, în data de 8 septembrie, pentru că nu a depus documentele care să ateste schimbarea statutului și a conducerii, după Convenția din luna mai, la Tribunalul București. Magistrații TMB au confirmat pentru Antena 3 că PDL nu depusese aceste documente în termenul legal, de 30 de zile.

Dezvăluirea a fost făcută în timpul emisiunii Subiectiv, a lui Răzvan Dumitrescu. Viorel Rânghilescu, președintele Partidului Democrat, a cerut radierea PDL din registrul partidelor politice, pentru că nu mai funcționează legal. Viorel Rânghilescu a obținut un termen pentru 8 septembrie. Parchetul a încercat să tergiverseze acțiunea, dar nu are cum să blocheze radierea, odată ce legea funcționării partidelor politice este foarte simplă și clară, iar articolul 24 din această lege stipulează că în 30 de zile de la schimbarea Statutului trebuie îndeplinite proceduri obligatorii la TMB. Dizolvarea se face automat, odată ce instanța constată neîndeplinirea obligațiilor stipulate în această lege. Parchetul ar fi trebuit să ceară dizolvarea PDL încă din data de 14 iunie 2011.

Ioan Oltean, secretarul general al PDL, trebuia să înregistreze la Tribunal documentele privind schimbarea statutului, dar, din datele obținute de Oana Stancu și Antena 3, această înregistrare nu a fost făcută până joi, 1 septembrie, când a fost depusă o înștiințare, la Biroul Relații cu Publicul, nu la grefier. Dacă instanța va constata că PDL este desființat de jure și de facto, mandatul de deputat obținut în județul Neamț nu poate fi validat. În alegerile parțiale nu aveau drept să participe decât candidați susținuți de partide care funcționau legal în 2008 și continuă să funcționeze astfel și în 2011. Chiar dacă regimul Băsescu-Boc ar beneficia de pierderea tinichelelor legate de PDL (tot dorea să schimbe culoarea și sigla, ba chiar și numele),  radierea partidului are implicații mult mai dramatice. PDL pierde funcțiile de conducere în Camere, iar la Neamț se reiau alegerile parțiale.

Crin Antonescu a declarat că o atitudine obedientă a Parchetului, în fața PDL, ar însemna abuz în serviciu, odată ce se va încerca mușamalizarea scandalului. Jurnaliștii prezenți la emisiunea în care au fost făcute dezvăluirile incendiare au constatat coincidența între momentul în care au început discuțiile telefonice între redactori și momentul în care PDL s-a grăbit să își ”dreagă” greșeala. Ipoteza că Parchetul a informat partidul de guvernământ că presa solicită informații despre înregistrarea PDL nu poate fi ignorată. De asemenea, ar putea fi vorba despre înregistrări ale telefoanelor din redacția Antena 3, care au fost puse de către SRI la dispoziția Puterii politice.

11 COMENTARII

 1. ati vrea voi numai baliverne scoateti pe gura si la o adica care i problema alba ca zapada e pregatita sa preia stafeta la asta v ati gandit ha ha ce gluma disperati mai sant astia de la pc si de la antena 3 huuuuuuuuuoooooooo talibani bolsevici comunisti lua v ar gaia sa va ia

 2. bai fufo oana stancu cyum e cu firmele alea fantoma cu care te indopi cu radulescu de la neamt din banii pdl ai tarii adica ai nostri ha cand tea dat pe goarna pinalty ai bagat repede publucitate si ai schimbat subiectul fufa dracu de traseista muista ce esti nu vezi ce buze ai de la atata pula cat ai luat in gura

 3. ce bine mi pare zau asa dar ce va face ti usl ca ramaneti fara juc si nu mai aveti cu ce sa va excitati vrabia malai viseaza

 4. Dizolvati sau nedizolvati va bat la cur de la distanta .Cu cei doi mascarici veti ajunge de rasul lumii asa cum a ajuns pntcd cu ciorbea.

 5. Nu va bucurati ,asa ceva nu se va intampla.Si mai exista planul B si C ,voi strutocamila securistonomenclaturista u s l mai aveti de stat in opozitie inca un mandat drept pedeapsa ptr raul facut Romaniei si poporului.Romanii vor vota pe cei care au salvat tara de la dezastru.P D L va castiga ptr ca merita”FELICITARI”.

 6. futu`ti mm de zdreanta ordinara, taranca infecta, te-ai vandut pe 2 pain si acum ridici in slavi parditul care mananca „la propriu” din Romania.
  Prostituata infecta, ti`am mai zis, te-ai vandut pe 2 paini.

 7. Monumentul are inscrisul gresit,in realitate scrie U S L nascut 2011 decedat 2012,avorton cum s-ar zice.e drept ca unii ii mai zic usl-ului struto-camila,securisto-kachebist si cite si mai cite…in ce ma priveste sunt sigur ca in 2012 uslASii vor cistiga …exact mijlocul lui 5.

 8. Draga piratu
  Se vede dupa cum te exprimi ca gandesti si tu cu ce ai,probabil cu picioarele intrucat nu este admis sa ma ameninti la propriu in fata atator persoane care citesc pe forum.

 9. @MIG intradevar,de sfinta marie mica,voi tiganii sarbatoriti la costesti cu regele vostru si va etalati kilele de aur de la git.in ce priveste moartea pedelicului,raposatul tata avea o vorba inteleapta”nu plingeti voi la groapa altuia”,eu as completa,plingeti la groapa voastra,a uslasilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.