Motto: Cine spune ca nu se poate face nu ar trebui sa stea in calea celor care fac!

Spuneam saptamana trecuta AICI ca este cazul sa nu mai asteptam de la stat si ca sansa prosperitatii personale este in mainile noastre. Cu mult inainte ca noi sa demaram acest proiect media, mai concret cu doi ani in urma, Consilierul Judetean Ionut Cioaca , convins fiind ca Giurgiuveni POT a demarat un proiect de finantare europeana, care acum constituie o sansa reala pentru orasul nostru si comunele invecinate. Mai concret, sub egida: „Giurgiu-Traditia Pescuitului Dunarean”, Ionut Cioaca a reusit sa atraga pentru dezvoltarea turismului piscicol din sudul Judetului Giurgiu SASE MILIOANE DE EURO- bani europeni.

Pentru asta, a constituit un FLAG din care fac parte mai multe institutii publice, CJG, DJDRPMG, AJVPS, Centrul de afaceri Danubius si Camera de Comert Giurgiu, presedintele acestui ONG fiind consilierul judetean Ionut Cioaca.  Zona de actiune a acestui FLAG este compusa , pe langa Municipiul Giurgiu, din localitatile:Gaujani, Gogosari, Gostinu, Greaca, Herasti, Izvoarele, Malu, Oinacu, Prundu, Putineiu, Rasuceni, Slobozia, Stanesti, Toporu, Vedea.

Cum poti obtine finatare din acesti bani ?

Concret, orice persoana fizica, societate comerciala, sau ong ,care locuieste pe raza localitatilor amintite si care doreste sa investeasca in:

Amenajarea balta de pescuit, construirea si amenajarea unor spatii de cazare pentru pescari si turisti fie ca sunt ele casute, cabane, pensiuni pescaresti,in piete pescaresti, in amenajare puncte de comercializare a pestelui, restaurante cu specific pescaresc, asadar oricine are un proiect serios prin care sa demonstreze ca poate dezvolta turismul piscicol in zona de sud a Judetului Giurgiu, poate obtine finantare din acesti bani europeni.

Cum e ? Mai este un visator pe surse cand spune ca avem un potential turistic de weekend extraordinar dar nu stim sa il exploatam ?

Credeti ca pe langa acest proiect putem dezvolta din resurse proprii si alte proiecte ? Credeti ca pescarii veniti cu sotiile la Giurgiu isi vor face timp sa viziteze si un targ de wekend in care giurgiuvenii sa vanda produse traditionale si handmade , sau, de ce nu, standuri cu produse pescaresti ? Eu cred ca da si ca e cazul sa ne apucam de treaba. Tu ce stii sa faci ?

Credeti ca dupa ce invata drumul la Giurgiu, turistii nu vor vrea sa descopere plajele noastre de la Dunare ?

A, si sa nu uit, daca vrei sa afli mai multe despre „Giurgiu-Traditia Pescuitului Dunarean”, gasesti pe site-ul creat special pentru informarea dumneavoastra de initiatorii proiectului: http://glgiurgiu.wgz.ro/

Continuam discutia miercurea viitoare! Giurgiuvenii POT, avem o idee, te bagi ? 🙂

5 COMENTARII

  1. Cu toata aprecierea pt dl Cioaca, sa lasam criticile si pe DACA in pace si sa ne gandim cum putem ajunge sa traim in Giurgiu din turismul de weekend si din activitati conexe ? Avem ce sa le vindem turistilor cand vin la Giurgiu ?

  2. cum se face ca toate(99%) comunele enumerate in articol sunt PDL-iste sau cu tentinta catre PDL?

  3. dle. pescar matol: Gogosari, Gostinu, Greaca, Herasti, Izvoarele, Malu, Oinacu, Putineiu, Slobozia, Stanesti, Toporu, Vedea……nu sunt pdl-ste….va rog sa renuntati la alcool…este spre binele dvs. cu stima nemarginita.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.