Considerand ca milostenia schimba daruri pamantesti in comori ceresti, tinerii din cadrul Bisericii «BUNA VESTIRE» (Grecesca) din Giurgiu au organizat, cu Binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ambrozie, in data de 27 august incepand cu orele 19, un eveniment intitulat „Concursul Prajiturilor binecuvantate”.

Aceasta manifestare si-a propus apropierea tinerilor de Biserica, valorizarea credinţei crestine, tradiţiilor si obiceiurilor stramosesti ale Sarbatorii inchinate Sfantului Mucenic Fanurie, praznuit de catre Biserica la data de 27 august, cat si descoperirea noilor talente din orasul nostru in domeniul patiseriei si al cofetariei.

Sfantul Mucenic Fanurie este ocrotitorul gospodinelor si are un cult aparte in toate bisericile grecesti, cunoscut fiind pentru multele minuni savarsite dar si pentru rugaciunea dinaintea martirizarii sale: „Doamne, Dumnezeul nostru, Cel ce ai miluit pe acestia care au facut plangere si strigare, fa ca tot cel ce va face o turta, sau o placinta si o va da saracilor sa fie ascultat in orice durere va avea. Aceasta zic sa fie pentru iertarea pacatelor mamei mele, care a murit pacatoasa.”

Evenimetul, ce a debutat cu intonarea imnului acatist inchinat Sfantului, a strans laolalta majoritatea cofetariilor din Giurgiu si peste 130 de gospodine, spre deliciul si bucuria tuturor celor ce au gustat din gama variata de prajituri pregatite.

La final toti participantii au fost declarati castigatori, primind diplome si ulimul numar al revistei Eparhiale din partea Episcopiei, iar din partea organizatorilor iconite si obiecte electrocasnice.

Sursa: episcopiagiurgiului.ro

1 COMENTARIU

  1. Felicitari organizatorilor si la cat mai multe actiuni frumoase ! Multumim pentru link Alex : a fost o placere sa ne uitam la poyele minunate, copiii frumosi si prajiturile binecuvantate !!! Am sesizat mizeria de dupa si nu intelegem cu pot unii sa arunce gunoiul pe jos mai ales dupa asemenea actiune cand au primit dulciuri extraordinare GRATIS. Bravo tinerilor care apoi au facut curatenie ! La urmatoarea actiune de gen sigur veti avea mai multi participanti !!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.