Un locuitor al Capitalei are in medie peste 4.000 de euro in banci, de 2-3 ori mai mult decat suma inregistrata in cele mai bogate judete si de 10 ori decat cea din cele mai sarace parti ale Romaniei, conform Mediafax.

 

Cu o valoare medie de 4.364 euro/persoana, regiunea Bucuresti-Ilfov este urmata in top 10 de judetele Cluj (1.687 euro/persoana), Brasov ( 1.374 euro/persoana), Constanta (1.304 euro), Timis (1.232 euro), Sibiu (1.225 euro), Mures (992 euro), Arges (988 euro), Bihor (953 euro) si Prahova (935 euro). 

La polul opus, cel mai sarac judet in functie de sumele din conturi este Giurgiu, unde media nu trece de 367 euro.

Disponibilitatile la vedere si depozitele la termen din Botosani si Calarasi se plaseaza la 426 euro/persoana, respectiv 451 euro/persoana.

Sume in conturi sub 500 de euro/persoana regasesc in Teleorman – 460 euro, Vaslui – 473 euro si Olt – 485 euro.

Ultimele patru pozitii din clasamentul celor mai sarace zece judete in functie de acest indicator sunt ocupate de Mehedinti (532 euro), Caras-Severin (534 euro), Dambovita (548 euro) si Gorj (577 euro).

La nivel national, valoarea medie individuala, care include atat depozitele, cat si disponibilitatile la vedere, este de 1.206 euro.

 

2 COMENTARII

  1. Un locuitor din capitala are in medie,bla,bla…daca faceai o facultate de stat,la timpul ei si nu spirache haret,id a lui mos bondrea,nu pomeneai nimic de …in medie…media statistica,se invata in anul 2 la ase,sau se invata…este unul dintre cei mai mincinosi indicatori statistici,uite,tu stai cu un picior in apa fiarta si cu altul in apa rece,in medie te simti bine,nu-i asa?media statistica,in analizele economice serioase nici nu era luata in seama,asa ca in medie…paturiciu are meleoane de euroi iar tu,pirlitule,n-ai dupa ce bea apa dar in medie ai si tu si eu si altii,cite 4000euroi.pricepusi tata?daca nu,incearca si o facultate serioasa,las-o dreakului pe spiru haret si pe mos bondrea!

  2. cine e di vina tariceanu c a divortat si de nevasta si de guvern si nu mai curge banul spre giurgiu stop sageata acum se duc in caras sev suceava mehedinti cluj etc adica acolo la baietii lui boc boc care nu vrea sa faca deloc poc sac sa

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.