Cometa Elenin, descoperita de astronomul rus Leonid Elenin, a starnit o adevarata isterie in mediul internautic. Mai multi pasionati incearca sa faca o legatura intre cometa descoperita in decembrie 2010, care se apropie de Pamant, si sfarsitul vietii pe planeta noastra. Conform unor calcule , incepand din 26 septembrie 2011  05:22:28 DST (ora de vara) Soarele va fi acoperit de cometa Elenin pentru o perioada de 3 zile… rezultand deci 3 zile de intuneric.

Cometa va fi la distanta minima de Pamant, 34.706.736 km, in data de 16 octombrie a acestui an. Spre exemplu, Luna se afla la o distanta de 384.390 km de Pamant. Unii cred ca aceasta apropiere ar putea avea consecinte nefaste pentru planeta noastra, pentru ca influenta cometei asupra Terrei ar putea produce inversarea polilor Pamantului. Cometa Elenin este aşteptată să fie vizibilă cu ochiul liber de pe Pământ în data de 17 octombrie 2011, în cazul în care îşi respectă actuala traiectorie. Dacă iniţial s-a crezut că Pământul nu este în pericol, acum, după noile calcule s-a ajuns la concluzia că sfârşitul lumii este mult mai aproape decât s-a crezut, dacă Elenin îşi va modifica iar traiectoria. Cercetătorii ruşi cred că această cometă misterioasă, care din senin ameninţa viaţa pe Pământ, este controlată de o formă de inteligenţă superioară. Altfel nimeni nu îşi poate explica schimbările bruşte de direcţie pe care le are în drumul său spre Terra.
In unele teorii apocaliptice deja se vorbeste ca in spatele cometei Elenin se ascunde o adevarata armata de nave extraterestre care in octombrie vor stabili primul contact cu umanitatea. Oare o civilizaţie extraterestră vrea să-şi facă anunţată vizita în acest fel? Care poate să fie raţiunea acestui gest? Nimeni nu poate să ofere un răspuns mai elaborat când vine vorba despre cometa Elenin pentru că nu respectă legile fizicii şi se comporta precum o maşinuţă teleghidată de la distanţă.

Dacă cometa Elenin este Planeta X, ce se presupune a fi o stea pitică roşie, atunci Pământul va avea de suferit din cauza influentelor magnetice şi gravitaţionale ce provin de la aceasta. În cazul în care Elenin este doar o cometă, putem concluziona că direcţia pe care se îndreaptă este una singură, Pământul.

Nu trebuie să uităm că sfârşitul lumii după calendarul mayaş nu este 12 decembrie 2012, ci se va produce în 28 octombrie 2011. Oare Elenin o să aducă odată cu venirea sa sfârşitul vieţii pe Pământ?

Aveți curaj, riscați… Rămâne de văzut, si mai este foarte putin pana atunci, dacă în septembrie anul acesta vom avea parte de trei zile la rând de întuneric.

 

7 COMENTARII

 1. Mai draga Vladu de ce nu te intrebi ce vor face baronii psd,pc ,pnl si toti profitorii tranzitiei caci vreo 15 ani ei au furat tara si poporul.

 2. Firar al dreacu de goagal scris nedezlegat ca coada cacofoniei de informatie care este.

  „Specialistii NASA au mai spus ca aceasta cometa nu a beneficiat de atentia agentiei spatiale din cauza faptului ca ea este prea mica si neinsemnata. Elenin a beneficiat de atat de multa atentie pana acum doar datorita ingrijorarii pe care au provocat-o astronomii amatori, au mai adaugat reprezentantii NASA. ”

  Adica un material ca asta dotat cu telescop ar putea face trafic daca ar vede cu telescopu’ lui ceva in ceva in premiera.

  Din nou goagal, la cat de misto e copy paste:

  Despre cometa Halley: „cea mai bună apariţie, a fost în 837, când cometa a apărut brusc din direcţia Soarelui şi s-a apropiat de Pământ, la o distanţă minimă de mai puţin de 6 milioane de Km.”

  „De mai putin” inseamna „pana la”.

  Pentru cine nu stie cum se scrie milionul: 6.000.000

  Pentru memoria de scurta durata se compara 34 de milioane cu 6. Si cand se publica ceva preluat de undeva ar fi corect sa se faca si ominima documentare.
  Ca de exemplu de unde s-a propagat porcaria asta.

  Daca ai citit istorie atunci da, ai dreptate.
  Cand o cometa se apropie la mai putin de 6 milioane de km de pamant atunci omenirea se prosteste. Asa ca stam linistiti. Nu s-a schimbat nimic din anul 800.

  Pentru si mai multa gargara: http://www.ziare.com/magazin/spatiu/sfarsitul-lumii-din-1910-cometa-halley-foarte-aproape-de-pamant-1044386

 3. Deja intunericul a acoperit mintea multor prosti,demult,tare demult…nu era nevoie de o cometa carea sa ce?Intunericul este in mintea multor compatrioti chit ca astia stau toata ziua cu burta la soare…

 4. mamaaaaa, ce documentat, citit si cult e domnul Bapamameitale, e destept rau, ce mai, dar nu stie ca se spune ,,ar vedea” nu ,,ar vede”. Se vede ca se simte amenintat personal, dar nu stiu daca de cometa sau de site-ul asta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.