Sunt giurgiuvenii urmasii bivolarilor de odinioara?

Mai au giurgiuvenii o identitate sau aceasta s-a diluat de-a lungul timpului?

Cine suntem noi cei care locuim in orasul si judetul Giurgiu?

In decursul a paisprezece luni de gr-net am incercat sa descopar adevarata identitate cetateanului giurgiuvean de conditie medie spre buna, cu studii medii si/sau superioare, interesat de viitorul sau si al copiilor sai adica a cititorului de gr-net.ro. Si am facut asta analizand clasamentul articolelor cele mai citite. Am vazut cum tableta de duminica bate de multe ori scandaluri sau cum stiri pozitive despre investii in oras/judet bat barfe aflate din surse indoielnice uneori. De aici mi-am alimentat optimismul si am tras o concluzie in care am inceput sa cred: Giurgiuvenii POT! Nu stiu exact daca la fel de tare giurgiuvenii vor 🙂 insa asta este o alta discutie 🙂

Propunerea mea este ca de astazi inainte sa deschidem o dezbatere despre viitorul nostru. In fiecare  zi de miercuri sa luam in discutie o oportunitate de afaceri pe care giurgiuvenii o au dar nu o folosesc, sa dezbatem, sa ne gandim ce putem face noi, giurgiuvenii, o comunitate responsabila si capabila sa isi constuiasca viitorul fara sa mai astepte ceva de la politicieni indiferent cine ar fi ei. Sa fie aceasta sfidarea noastra la adresa politicienilor salvandu-ne in acelasi timp urbea de criza prin implicarea noastra, prin prosperare personala in ciuda celor care ne vor saraci si suferinzi pentru a ne putea cumpara votul cu o suma cat mai mica. Ce zici te bagi ?

5 COMENTARII

  1. Important este sa vrei sa faci parte din grupul de initiativa de salvare a orasului/judetului Giurgiu si a ta personala. Eu zic ca merge, tu ce zici, te bagi ?

  2. GIURGIUVENI SUNTETI DOMNIILE VOASTRE ‘ORASENII’NOI CEI DE LA TARA SUNTEM TARANII JUDETULUI ADICA CEI CU MUNCA SI ADUCATORI DE VOTURI MULTE.NORDISTII SUNT ILFOVENI DE CAND SE STIU ,DREPTURI IN GIURGIU LIMITATE.SANATATE.

  3. Bai Pepino1 Te inteleg perfect, dar pana nu ii educi pe aia de sparg seminte la banci, nu faci nicio treaba. Ce tableta de duminica? Aberezi? Ti se pare ca e literar si „trendy” sa spui asa?
    Uite afaceri care se potrivesc manusa: spargator de seminte, crescator de bivoli (ca tot adusesi vorba), cacanari, etc…
    Aici tre sa bagi educatie cu palnia, obligat/fortat… Si apoi, lui Iliescu si celorlalti politicieni le convine: pai nu-i asa? Prostimea e aducatoare de voturi. Ha, ce zici, te bagi?

  4. Sigur, ma bag, eu, ca giurgiuvean de 10 generatii cred in giurgiuveni! De undeva trebuie sa porneasca scanteia. Oamenii sunt suma experientelor si a informatiilor acumulate de-a lungul vietii. Nu este vina lor ca nu a avut cine sa le arate ca se poate si altfel. Dupa ce primele exemple vor fi cunoscute, prin imitatie, vor incepe toti sa se angreneze in fructificarea potentialului neexploatat al judetului si al orasului nostru ! Important e sa nu fim carcotasi si sa vrem 🙂 Asa cum spuneam si in text: Giurgiuvenii POT! Nu sunt inca sigur ca vor 🙂
    In ceea ce ii priveste pe politicieni…in proiectul nostru ei nu exista! Exista oameni inteligenti care vor bani si care fac ceva pentru asta. Atat. Se poate si fara politicieni. Ai sa vezi! Te bagi ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.