httpv://www.youtube.com/watch?v=CgUZaMrXXH4

Il cheama Irinel Ricardo Lungu si are numai 11 ani. E plin de viata si de speranta iar asta il deosebeste de restul copiilor cu care joaca fotbal pe un gazon improvizat. Ceilalti copii il privesc uimiti cu ochii lor tristi si vad il el implinirea visului oricarui baiat de unsprezece ani. Rici are ghete originale si o minge de piele asa cum ei nu au mai vazut.

Parinti lor  sunt prietenii si vecinii tatalui lui  Ricardo care a hotarat la un moment dat ca tara asta nu ii mai poate oferi nici un viitor. A ales Spania iar acolo , emigrant fiind a fost primit de oameni si de societate mai bine decat in propria tara. Acum are un loc de munca civilizat la un privat pe un salariu suficient cat sa isi poata duce zilnic baiatul la antrenamentele pe care le are chiar la faimoasa echipa de fotbal Real Madrid!  Juniorul Irinel Ricardo Lungu este fascinat de titularii Ozil, Di Maria, Casillas, si spera ca intr-o buna zi sa poata ajunge ca ei. Munceste mult dar nu se plange pentru ca ii place mult sa lupte pentru pasiunea lui.

L-am intrebat daca vrea sa transmita ceva copiilor de varsta lui din judetul Giurgiu, judet din care si el provine :  -Vreau sa le spun, zice el, daca le place cu adevarat fotbalul sa il ia in serios. Nu trebuie sa fie cei  mai buni, tot ce trebuie este sa se distreze si sa fie convinsi ca pana la urma vor reusi! ba chiar a fost dispus sa ofere adresa lui de messenger pentru tinerii din Giurgiu care vor sa schimbe o impresie cu el: richi_realmadrid@yahoo.com

Odata cu terminarea vacantei Irinel Ricardo Lungu se va intoarce in Spania acolo unde va trebui sa isi traiasca visul. Un vis frumos in care Ricardo este atat de pretuit incat a trebuit sa semneze inainte de plecare ca nu va juca in nici un derby oficial in Romania. Ceilalti copii vor ramane acasa. Aici visele frumoase nu prind contur. Nu pentru copii de rand, nu pentru noi.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.