Casele județene de asigurări de sănătate din județele Giurgiu, Buzău  și Harghita refuză să încheie contracte cu medicii de familie participanți la protestul național din perioada 1-10 iunie 2011.

Această măsură contravine reglementărilor în vigoare care stipulează ca dată a intrării în vigoare a Contractului-Cadru 1 iunie 2011, cât şi Protocolului de negociere convenit la încheierea protestului între reprezentanţii medicilor de familie şi Ministerul Sănătăţii.

Federaţia Naţională a Patronatelor Medicilor de Familie (FNPMF) şi Societatea Naţională de Medicina Familiei/Medicină Generală (SNMF) condamnă în mod hotărât „abuzurile, ilegalităţile, presiunile şi discriminările promovate de conducerile Caselor Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Buzău, Giurgiu şi Harghita care încalcă legea”.

Reprezentanții medicilor cer ministrului să sancționeze vinovații

Reprezentanții medicilor susțin că, în ciuda intervenției autorităților locale, ministrului Sănătății și a președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, directorii caselor județene continuă un conflict deja încheiat în restul județelor, în detrimentul pacienților.

Cele două asociaţii solicită public CNAS şi Ministerului Sănătăţii să ia de urgenţă măsurile care se impun pentru intrarea în normalitate şi în aceste judeţe, precum şi sancţionarea celor care se fac vinovaţi de „crearea, gestionarea şi întreţinerea nepermis de mult a acestor situaţii conflictuale nejustificate”.

2 COMENTARII

 1. Casa de Asigurari de Sanatate Giurgiu
  Str.Vlad Tepes, bl. MUV 1, parter, Giurgiu
  Tel: 046-216796, Fax: 046-216202, Telverde 0800800957
  E-mail: office@casgr.ro; http://www.casgr.ro
  03.08.2011

  Drept la replica

  Referitor la declaratia de presa a Reprezentantilor Federatiei Nationale a Patronatelor Medicilor de Familie si Societatea Nationala de Medicina Familiei

  Conducerea Casei de Asigurari de Sanatate Giurgiu isi exprima surprinderea fata de modul in care conducerea F.N.P.M.F. si S.N.M.F. a formulat aceasta declaratie de presa.
  Nu consideram ca am abuzat, nici ca am facut vreo presiune, discriminare sau ilegalitate impotriva medicilor de familie, la nivelul Casei de Asigurari de Sanatate Giurgiu nu exista si nu a existat o situatie conflictuala intre conducerea institutiei noastre si medicii de familie.
  Casa de Asigurari de Sanatate Giurgiu a incheiat contracte cu medicii de familie si nu a existat un refuz de a incheia contractele si nici obiectiuni ale medicilor de familie la incheierea acestora.
  Dupa cum se stie, in perioada 01 – 10 iunie o parte a medicilor de familie din judetul Giurgiu au protestat pentru obtinerea unor venituri mai mari pentru activitatea desfasurata. La nivelul judetului Giurgiu un numar de 52 medici de familie au desfasurat activitate de la data de 01.06.2011 neparticipand la protestul organizat de F.N.P.M.F. si S.N.M.F. si au comunicat la C.A.S Giurgiu acest lucru la aceea data.
  Un numar de 60 de medici de familie au participat la protest si au comunicat acordul lor pentru incheierea actelor aditionale in zilele ulterioare datei de 01.06.2011 pana la 10.06.2011, data la care mai ramasesera in protest 2 medici de familie.
  Tututor medicilor participanti la protest li s-a comunicat ca nu vor fi platiti pentru aceasta perioada, la momentul respectiv toti asumandu-si acest lucru.
  Solicitarea ulterioara a medicilor de familie de a fi platiti pentru aceasta perioada o consideram si imorala si ilegala, in conditiile in care la C.A.S. Giurgiu in acea perioada au sunat si s-au prezentat pacienti care reclamau imposibilitatea accesului la serviciile medicale ale medicului de familie, acest lucru fiind determinat de protestul acestora.
  Consideram, deasemenea, ca situatia tensionata si conflictuala intre C.A.S. Giurgiu si medicii de familie se incearca a se induce doar de conducerea F.N.P.M.F. si S.N.M.F , aceasta situatie nefiind reala, neexistand la acesta data tensiuni si conflict.

  Biroul de Presa al Casei de Asigurari de Sanatate Giurgiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.