CFR SA vrea sa inceapa anul viitor lucrarile de refacere a podului de la Gradistea, situat pe linia Bucuresti-Giurgiu, inchis din 2005 dupa ce a fost afectat de inundatii, valoarea estimativa a lucrarilor fiind de 59 milioane euro, fara TVA, informeaza Mediafax.

„In cadrul intrunirii Consiliului Interministerial de astazi (miercuri – n.r.) au fost aprobati indicatorii tehnico-economici, precum si revizuirea studiului de fezabilitate si a solutiei tehnice pentru lucrarile de reabilitare a podului situat pe linia de cale ferata Bucuresti – Giurgiu, intre statiile Vidra si Gradistea.

Aceasta etapa este premergatoare emiterii unei Hotarari de Guvern pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici”, se arata intr-un comunicat al CFR SA. Circulatia feroviara intre Bucuresti si Gradistea a fost inchisa din cauza avariilor aparute la pod, dupa inundatiile din anul 2005.

Lucarile vizeaza reabilitarea infrastructurii si suprastructurii podului si a viaductului existent, construirea de noi viaducte pentru eliminarea terasamentelor inalte, racordarea traseului noii linii la linia existenta, amenajarea unui punct de oprire, aparari de maluri in albia raului Arges pe toata zona podului si de protectie a pilelor podului, montarea de instalatii de semnalizare, de siguranta a circulatiei si de telecomunicatii.

Contractul va fi atribuit prin licitatie, iar CFR estimeaza ca lucrarile vor fi atribuite pana la sfarsitul anului. Finantarea este asigurata din fonduri europene, prin POS-T si de la bugetul de stat.

5 COMENTARII

  1. Am trait s-o aud si p-asta. E an electoral, vor incepe lucrarile si probabil se vor finaliza la Sfantul Asteapta. Sa ramana microbuzele fara pasageri, spaga fara spagari? Sunt fonduri europene asa ca nu le pasa de finalitatea lucrarii, decat de inceputul ei pana prin septembrie cand vor fi alegerile.

  2. daca guvernul liberal incepea macar lucrarea( au avut trei ani la dispozitie)pana acum era poate finalizata. Macar astia s-au gandit s-o inceapa.

  3. PDL,PSD,PNL,UNPR,PC,UDMR si care dracu or mai fi la putere sa lase dracu rica si scandalurile si sa dea banii pentru a face podu pentru ca este un bun national si nu mai trebui lasat in paragina.CFR MARFA SI CALATORI,GFR,SERVTRANS,TRANSFEROVIAR etc etc sa ajute si ei la refacerea podului.

  4. e fff foarte adevarat e extraordinar atat costa bani avem la chefere din belsug care i smenul va chinuie gandul ca in sfarsit se repara podul de la gradistea in mandatul lui base si boc iar tanti leana o sa taie panglica extraordinar fenomenal se oftica unii din usl ca se repara podul daca atata costa asta e important e ca se repara pe bune

  5. Nu a mai cotizat Leon trans?
    Dupa ce ati distrus CFR ul cu astia cu autobuzele veniti acum sa faceti ce trebuia acum 7 ani? Nesimtitilor,credeti ca mai punem botul la asa ceva ?
    Sa va voteze Cengher cu adventistii lui !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.