Au avut emoţii mai ceva ca la Bacalaureat! Angajaţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală au dat luni examen, miza fiind propriul loc de muncă. Cine nu va lua notă de trecere va fi disponibilizat.

Ca să se destindă, însă, cei peste 100 de salariaţi transformaţi în candidaţi au stat câteva ore la o terasă din apropierea sălii de examen, schimbând păreri despre posibilele subiecte.

”Normal că am emoţii- în joc e serviciul meu. De două săptămâni de când am aflat de test nu mai am linişte, am învăţat încontinuu”, ne-a spus Bogdan Ionescu care lucrează de 17 ani la Fiscul din Giurgiu.

Veniţi din toate colţurile ţării încă de la primele ore ale dimineţii, aceştia au năvălit în sala de examen când supraveghetorii au anunţat începerea testului. Ei au avut un de răspuns în scris la un set de 25 de întrebări, pentru care se poate obţine un maximum de 100 de puncte.

Proba scrisă va fi urmată în două zile de un interviu. Au acces la proba de interviu doar cei care au trecut de proba scrisă. Interviul va fi, la rândul său, notat cu puncte, dar pe foaia finala vor fi trecute doar calificativele „admis” şi „respins”. Pentru a fi admis, candidatul va trebui să obţina 50 de puncte.

Ghinioniştii care pică testele îşi vor pierde şi locul de muncă. Instituţia a decis să-i reexamineze pe angajaţi pentru a stabili criteriile în funcţie de care urmează să fie disponibilizaţi. În curând câteva mii de angajaţi de la Fisc vor fi daţi afară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.