La meciul cu Bute organizatorii au incalcat Legea 75/1994 care ii obliga sa intoneze 4 strofe, nu sa se opreasca, artistic, la Traian asa cum s-a intamplat cand Andra s-a oprit dupa a doua strofa dupa versurile:

Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume

Triumfător în lupte, un nume de Traian.

Verificati va rog asta !

Si am verificat: La meciul de sambata 9 iulie 2011,intre Lucian Bute si Mendy solista Andra intoneaza numai doua strofe din imnul Romaniei, ultimele versuri fiind:

Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume
Triumfător în lupte, un nume de Traian
Legea nr.75 din 16 iulie 1994 la CAPITOLUL 2 :Intonarea imnului naţional al României, spune:
În interpretare vocală prescurtată, imnul naţional al României se intonează potrivit textului şi partiturii prevăzute în anexa nr. 3.
Iar anexa 3 spune ca din imnul national se canta 4 strofe si nu doua !!!!
ANEXA 3 : 

 

Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte,
În care te-adânciră barbarii de tirani!
Acum ori niciodată croieşte-ţi altă soarte,
La care să se-nchine şi cruzii tăi duşmani! 

Acum ori niciodată să dăm dovezi la lume
Că-n aste mâni mai curge un sânge de roman,
Şi că-n a noastre piepturi păstrăm cu fală-un nume
Triumfător în lupte, un nume de Traian! 

Priviţi, măreţe umbre, Mihai, Ştefan, Corvine,
Româna naţiune, ai voştri strănepoţi,
Cu braţele armate, cu focul vostru-n vine,
„Viaţă-n libertate ori moarte!” strigă toţi. 

Preoţi, cu crucea-n frunte! căci oastea e creştină,
Deviza-i libertate şi scopul ei preasfânt.
Murim mai bine-n luptă, cu glorie deplină,
Decât să fim sclavi iarăşi în vechiul nost’pământ!
Cu asta cum este doamna Udrea ? Ce ziceti de acestea ?
Citeste si:http://giurgiu-net.ro/2011/07/10/coincidente-meciul-lui-bute-in-romania/

8 COMENTARII

 1. In primul rand ANDA NU a fost potrivita sa intoneze imnul Romaniei.A respirat aiurea in mijlocul frazelor muzicale, a cantat dupa ureche pe tiganeste asa cum canta ea manelele alea cu iz de muzica usoara.Imnul este in primul rand un cantec patriotic,un mars pe care l-a lalait ca la priveghi si bocet.Toate sunetele le-a luat pe dedesubt lucru inadmisibil atunci cand ai de respectat o partitura.Mai lipsea sa puna si cateva vocalize inventate gen aaaa, baaaaaaaaa, uaaaaaaaaaaaaa.A lalait jalnic si sunt convinsa ca a scurtat imnul pentru ca a uitat vorbele si nu a mai tinut-o respiratia.

 2. imn neimn ca e traian ca e decebal n are valoare tot blat a fost a cazut mendi ca andra in bratele lu maruta cand fac amor traiasca traian si decebal sio nu va mai luati de tigani ca nu i misto si voi romanii tot niste tigani santeti un oic mai spalati ca axeti dero

 3. Nu vedeti ca nici pentru imnul national nu mai exista respect din partea acestor golani din PD?
  TREZITIVA ROMANI.TREZITIVA ROMANI. pina nu ajungem sub maghiari.

 4. Daca nimeni nu mai suporta numele de Traian ce mai vreti ? Sal inlocuiasca cu numele de Emil sau Nutza Udrea

 5. „pe surse”, imi pare rau ca nu mi-ai citat comentariul decat partial, pentru ca era amuzant !!! Nu-ti cer drepturi de autor, dar eu nu am pus pe nimeni sa verifice deoarece stiu perfect despre ce este vorba si cu ocazia asta va invit pe toti la Ziua Imnului National, pe 29 iulie, ca pun pariu: nimeni nu stie de ziua asta !!!
  Domnule Zarnescu Valentin, desi va apreciez punctul de vedere, hai sa nu fim mai catolici decat papa: si in alte tari artistii intoneaza imnul de stat inaintea unor competitii. Intr-adevar, acolo sunt de multe ori solisti de opera, nu tiganca de Andra…
  Punctul principal: nu respectam legea si ne batem joc de imn… Mare pacat ! Nu suntem americani: aia nu mai respira cand se ridica steagul si se canta imnul. Macar am luat de la ei ideea sa ne aducem acasa soldatii morti intr-un cosciug acoperit de tricolor…

 6. Probabil este inca o…scapare a doamnei Udrea, care nu avea de unde sa stie ca din Imnul National trebuie sa se cante patru strofe! Legal! Mai conteaza, in tara noastra ,ce spune LEGEA?!?!

 7. De acord cu mai toate comentariile cu exceptia rasismului unora care umbreste un pic subiectul de baza. Intr-adevar imnul trebuie cantat, in varianta prescurtata, pana la strofa a cincea exclusiv iar prestatia Andrei a fost chiar lamentabila dar nu pentru ca este tiganca sau n-ar avea voce. Cred ca emotiile i-au jucat feste, o opinie personala.
  Ma bucur insa ca Lucian Bute a completat imnul cu acel knock-out chiar in repriza a patra. Sa fie oare o coincidenta? Daca asa a fost inseamna ca am fost de-a dreptul razbunati. S-a facut dreptate, nu-i asa? Oricum sunt fericit ca drapelul tarii mele a mai fluturat inca o data triumfator si ca se mai spu si lucruri bune despre noi. Numai bine tuturor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.