A propos de subiectul isteriei rapirii copiilor, prezentat de presa cu titluri de-o schioapa, iata ce scrie in cursul de manipulare din care se studiaza la facultate:

În societăţile totalitare care monopolizează informaţia formală, zvonurile au o mare răspândire. Uneori ele sunt lansate de mijloace de propagandă ale statului totalitar pentru a promova anumite atitudini şI comportamente mai greu de obţinut prin utilizarea mijloacelor formale. Circulaţia lor se restrânge atunci când există posibilitatea verificării rapide a adevărului unei informaţii.

Temele recurente ale zvonurilor sun t: otrava ascunsă, complotul împotriva puterii, crizele artificiale, teama de străini, răpirea copiilor,bolile conducătorilor, problemele sentimentale ale acestora, compromiterea financiară sau escrocheriile lor. 🙂

Ce sa inteleg ca urmeaza ?

sursa: http://www.realitateamea.ro

 

2 COMENTARII

  1. alex, sa nu comfundam „AICI” cu „numai aici” si nici gr-net cu alte site-uri de stiri, sau, cum spui tu, bloguri oscure 🙂 In plus, nu stiu ce analiza ar mai fi nevoie cand faptele sunt evidente si comform manualului. In ceea ce priveste copy-paste, gr-net nu a pretins niciodata ca este un site de autor sau unul de profesionisti.
    As fi preferat sa ne fie apreciat entuziasmul si devotamentul mai mult decat autocenzura pe baza unei deontologii care nu exista.

  2. Si daca ar fi manipulare, care ar fi scopul acesteia? Care ar fi interesul statului?

    O fi un lucru rau ca parintii sa fie mai atenti?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.