Renovatio Trading detine un parc de 1 MW in localitatea Singureni din judetul Giurgiu, pentru constructia caruia a cheltuit trei milioane de euro , aproape de doua ori mai mult decat costa instalarea unui MW eolian. Valentin Stan, inginer la Renovatio spune, insa, ca suma investita se va amortiza in 7-8 ani ceea ce este o perioada relativ scurta de timp pentru o investitie in regenerabile, relateaza Money.ro.

„Deocamdata mergem pe pierdere pentru ca nu au venit, inca, de la Bruxelles normele de aplicare ale legii de acordare de certificate verzi. Din septembrie, odata cu normele, nu se va mai acorda un certificat verde pe MWh livrat, ci sase. Atunci vom deveni si noi profitabili, dar estimez si ca va fi o explozie de noi proiecte de captare a energiei solare si a transformarii ei in electricitate”, apreciaza Stan.

Panourile solare de la Singureni livreaza energie in sistem timp de 8-9 ore pe zi, din ianuarie, si au fost produse de catre o filiala a grupului-mama Renovatio Solar.

1 COMENTARIU

  1. o fi un pleonasm involuntar singura singureni dar mai e una la teregova in caras sev asa ca nu va mai laudati in zadar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.