Instituţia Prefectului judeţului Giurgiu a atacat în contencios administrativ hotărârea Consiliului Judeţean privind referendumul de reorganizare administrativ – teritorială.
„Hotărârea Consiliului Judeţean Giurgiu luată joi, 23 iunie, la iniţiativa PSD, a fost atacată de Prefectură şi probabil că va avea câştig de cauză în contencios administrativ”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, preşedintele organizaţiei judeţene PDL Giurgiu, Marin Anton.

El spune că motivaţia atacării acestei hotărâri este dată de faptul că, în conformitate cu legea, problema organizării şi reorganizării administrativ – teritoriale a ţării nu este de competenţa Consiliului Judeţean, excede problemele de interes local şi se încadrează în sfera problemelor de interes naţional.

„În mod indubitabil că organizarea administraţiei publice locale a teritoriului, precum şi obiectivul general privind autonomia locală sunt considerate probleme de interes naţional”, a completat Marin Anton. El spune că prin organizarea acestui referendum Consiliul Judeţean Giurgiu şi-a depăşit sfera de competenţă şi supără cetăţenii pentru că le supune atenţiei o problemă care nu este de interes local într-o perioadă de „vară şi de concedii”. „Sunt convins că vor pierde pentru că aşa cum au propus e doar propagandă, propagandă de doi bani”, a susţinut Marin Anton. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.