Premierul Boc, presedintele Traian Băsescu si toti comunicatorii din PD-L sunt contrazisi flagrant de oficialii europeni în privinta reorganizării tării ca și condiție pentru alocarea fondurilor euroepene. Comisarul european pentru politica regională, Johannes Hahn, recomandă României să păstreze actuala structură administrativ-teritorială a țării. În caz contrar, România riscă să piardă fonduri europene.

Comisia Europeană NU a fost informată

La nici 24 de ore după ce europarlamentari ai USL au avut discuții cu oficiali ai Comisiei Europene din care a rezultat că la nivelul acestui organism s-a aflat din presă informații referitoare la intențiile Puterii de la București de modificare organizarea administrativ-teritorială a României, iată un alt semnal, mult mai clar venit de la Comisia Europeană. Comisarul european pentru politica regională, Johannes Hahn, a făcut vineri pentru publicația electronică Econtex declarații clare ca bună ziua: “Comisia este conștientă că există o dezbatere internă pe acest subiect, dar nu a primit o informare oficială sau o notificare în acest sens. (…) Credem că autoritățile române ar trebui să-și concentreze eforturile pe implementarea programelor operaționale în structurile în care au fost concepute și convenite cu CE. Bineințeles, după 2013, CE este pregătită să sprijine autoritățile române în eforturile de a ajunge la structura cea mai eficientă pentru perioada următoare”.

Practic, afirmațiile comisarului European pentru politică regională ar trebui să pună punct oricăror poziții contrare ale guvernanților. Nu este exclus ca declarațiile oficialilor Comisiei Europene din ultimele 24 de ore, să constituie un albi pentru Traian Băsescu, Emil Boc end Co. pentru a ieșI cât mai puțin șifonați din aventura numită regionalizare în care s-au lansat acum două săptămâni. (Cotidianul)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.