Noi suntem de vină pentru ceea ce trăim astăzi. Noi suntem de vină pentru că suntem indiferenţi. Noi suntem de vină pentru că nu ne mai pasă de nimeni şi de nimic. Noi suntem de vină pentru ne-am făcut un crez din nu mă interesează. Mie nu mi se poate întâmpla !
Doar în ultimele săptămâni presa a relatat mai multe cazuri reale – la noi, ireale – în orice altă ţară civilizată. Nici nu vreau să-mi imaginez ce este în sufletul acelor părinţi a căror fiică a fost ucisă la Oradea. De cine? De un borfaş de cea mai joasă speţă! Nu vreau şi nu pot să-mi imaginez ce a fost în sufletul acelor părinţi la aflarea veştii punerii în liberate a ucigaşului fiicei lor. Din păcate nu am văzut vreo manifestaţie de protest în faţa acelei instanţe care a dat decizia, nu am văzut oameni revoltaţi de aberanta nedreptate! Nu, pentru ceilaţi, neimplicaţi, era doar o altă ştire care te făcea să schimbi canalul, gândind mie nu mi se poate întâmpla !
Nu vreau şi nu pot să-mi imaginez ce este în sufletul părinţilor tinerei gravide din Călăraşi ucisă ieri de un sistem aflat şi el pe moarte. Din păcate – iarăşi! – nu am văzut oameni care să protesteze în faţa acelui spital, unul din sutele de spitale în care se întâmplă aproape zilnic astfel de lucruri! Nu am văzut oameni care să iasă în stradă strigând că nu vor să mai plătească pentru moarte. Şi să nu plece de acolo până când nu se rezolvă ceva!
Da, doar noi suntem de vină pentru că acceptăm cu indiferenţă să ni se întâmple orice. Trăim cu speranţa că, dacă ne vedem de treaba noastră, cinstit, corect – da, mai sunt şi astfel de români chiar dacă preşedintele ne repetă mereu că suntem doar tâmpiţi, leneşi şi hoţi – nouă nu o să ni se întâmple. Sperăm prosteşte până când ne trozneşte şi pe noi. Şi atunci ne dăm seama că suntem singuri, într-o luptă inegală cu un sistem care iese mereu învingător, ne dăm seama că pe ceilalţi nu îi interesează deloc problema noastră, realizăm că solidaritatea, acea nevoie care ne vine prima în minte, a dispărut. Dar, mai ales, ne dăm seama că ne-am obişnuit cu asta!

3 COMENTARII

  1. Dar tu, maTUSA, de ce nu iesi in strada si sa ne arati cum sa fim buni cetateni? V-ati invatat sa ne manipulati pentru a va atinge scopurile voastre politice.Nu veti mai reusi pentru ca oamenii si-au dat seama cine sunteti ; i-ati tinut saraci si prosti ca sa-i puteti manevradupa bunul vostru plac.
    V-ati imbogatit pe seama voturilor lor si a promisiunilor mincinoase. Indiferenti sunteti voi, noi suntem doar neputinciosi.

  2. i d e m petru cu o mca virgula completare si inintasii nostrii sant de vina adica asa e gena nu va mai vaicariti atata si dati poalele peste cap ne tineti noua la tampiti morala si lectii de etica si voi faceti invers exemplu petre memis ex prm mare valoare mare om politic ce a facut abuzeaza sexual baieti mai comentati ceva v o i e l i t e l o r

  3. ai dreptate dar consider c-a pedepsele sint mici,sistemu ie in continusre corupt la toate palierele,iar de politicieni ce s-s spun..o gloata da umflati care-si umple burdihanuri-le si conturile pe seama a 90 la suta din saracii nemului..

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.