Primarul municipiului Giurgiu, Lucian Iliescu, spune că reorganizarea teritorială a României nu se poate face bătând din palme pentru că se va crea un haos total.
”Şi România va încerca să facă ceea ce eu văzusem în ţările dezvoltate din Europa şi în primul rând Germania cu landurile sau în Olanda şi sigur că, efectiv, este nevoie de o altă structură de conducere a ţării, dar să creadă cineva că se bate din palme acum şi că vom reuşi să facem noi această regionalizare, ne înşelăm, deci creăm un haos total”, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, Lucian Iliescu.

El consideră că trebuie făcută regionalizarea României, dar la un alt nivel, nu cu opt regiuni, ci prin unirea a maximum trei judeţe. ”Trebuie făcută o altă gândire pe regionalizare, dar nu la nivelul să facă opt regiuni pentru că nu reuşeşti, nu ai cum să te mai întâlneşti. Acum mă mai cheamă şi pe mine la Bucureşti, e aproape, dar să mă cheme acum la Ploieşti sau, dacă o fi, la Piteşti, şi aşa mai departe, fac trei ore jumătate dus şi încă atât la întoarcere. Păi trebuie să plec cu o zi înainte să ajung la sediul central, înseamnă că facem centralismul democratic din nou, centrăm într-o singură zonă o regiune. Eu zic că în momentul acesta nu va avea nicio şansă, iar dacă se va încerca să se facă aşa ceva ţineţi minte: România intră în haos total”, a mai spus Lucian Iliescu.
Edilul a adus ca argument faptul că în 20 de ani nu s-a reuşit cadastrarea tuturor terenurilor agricole din mediul rural. AGERPRES

2 COMENTARII

  1. giurgiu express egal scanteia batrana scanteia comunista giurgiu express toti ziaristii de acolo imi sunt dragi de tot sau asa zis ziaristi cred ca sunt activisti de varza innnnmi place ce si cum scriu ei aproape cu pistolul la tampla sau c un anl la tava bravo copuii am lasat urmasi de nadejde giurgiu express idem scanteia lui pcr n o mai pardon nu il mai citeste nimeni nici macar mara ngotu sa sictirit nici angajatii primariei nu se mai ating de el o fituica de nimic citesti doar baliverne ca pe timpul lui dej si ceasca nici la protocol nu se mai aduce bani de propaganda iliesciana dati pe apa duminicii orbilor gr ex la groapa de gunoi cu el am uitat nu avem asa ceva de cand se lauda ca o fac dar in zadar minciuni comuniste in fiecare articolas nici la sport nu mai poti citi ceva exact ii da zor cu astra o adunatura de cioflingari goniti de la ploiesti si adusi ca venetici la dunare mototolit sau sters la cur scu gr ex nu mai e ce era pe timpul lui popazu si mucenic pacat i au eliminat le au luat ziarul si lau transformat in gazeta proletar induividualista la cos cu el ca la baschet castigati nu trei sau 6 pct ci bani de buzunar sio nu va mai stricati nici ochii asa va invata bruckann la batranete e mai nerod

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.