Chiar asa : judetul  Giurgiu nu este un judet mort si sters, iar istoria noastra nu este una in care mamaliga nu a explodat niciodata!

De peste patru luni caut  pe la  specialisti in istorie, folclor sau traditii  sa aflu daca judetul acesta in prag de desfiintare a dat lumii vreodata  un lider autentic, un haiduc adevarat care sa lupte, sa rascoale, sa faca fapte de vitejie, care sa-l faca demn de ode si balade si care sa merite respectul nostru si, de ce nu, sa il avem model de demnitate noi, giurgiuvenii, cei care inca nu avem o identitate bine definita si care avem nevoie de un model in care sa credem, un lider al istoriei care sa razbata prin timp pana in zilele noastre.

Aveam nevoie de el ca sa se alature valorilor prezentate in fiecare saptamana in rubrica ” Tableta de duminica” si astfel sa obtinem un tablou complet al identitatii noastre de locuitori ai acestui judet.

Multumesc sincer domnului profesor Damian Ancu, cel care a stiut sa sufle pulberea timpului de pe niste documente de mare pret care ne dezvaluie identitatea haiducului, a eroului autentic al judetului Giurgiu.

In zilele urmatoare va voi prezenta extrase din documente autentice, declaratii ale martorilor interogati de politie, corespodenta oficiala a generalul Pavel Kiseleff si multe alte informatii bazate pe documente ce se regasesc in arhivele Serviciul Judeţean Giurgiu al Arhivelor Naţionale în fondul Tribunalul Judeţului Vlaşca, arhive unde pana astazi a stat ascuns mare haiduc al anilor 1832  :Ionita Tunsu !

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.