Reprezentantul unei societăţi comerciale străine a fost reţinut pe bază de ordonanţă şi este cercetat de poliţişti pentru înşelăciune şi fals material în înscrisuri sub semnătură privată. Din cercetări a rezultat că a încheiat contracte de vânzare a 2134 tone lingouri de cupru cu trei societăţi  comerciale, fără să furnizeze bunurile, înşelându-le cu peste 200 000 de dolari americani.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au documentat şi probat  activitatea infracţională a lui D.ION, de 54 ani, din comuna Gostinari, judeţul Giurgiu, reprezentant al unei societăţi comerciale străine.

Din cercetările şi investigaţiile efectuate de poliţişti a rezultat că în cursul anul 2010, reprezentantul societăţii a încheiat contracte de vânzare a cantităţii de 2134 tone lingouri cupru cu trei societăţi comerciale din România, de la care a încasat suma totală de 206.200 dolari americani, fără a le furniza bunurile.

De asemenea, declinându-şi calităţi mincinoase, suspectul a indus în eroare două persoane fizice de la care a încasat 65 000 de euro pentru înfiinţarea unui birou notarial şi cesionarea unei firme.

În urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au stabilitD.ION, în perioada 2008 –  2009, declinându-şi calităţi mincinoase, a indus în eroare două persoane fizice de la care a încasat suma de 65.000 euro, promiţându-le înfiinţarea unui Birou Notarial, respectiv cesionarea unei firme.

În baza ordonanţei dispusă de procurorul care supraveghează cauza s-a instituit sechestrul asiguratoriu pe bunuri mobile şi imobile până la suma de 117.000 lei.

Suspectul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, a fost reţinut pe bază de ordonanţă şi va fi prezentat astăzi procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă.

COMPARTIMENTUL  PRESĂ  ŞI  RELAŢII PUBLICE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.