– declară Ionel Muscalu, fost preşedinte al ANOFM

Purtătorul de cuvânt al Filialei teritoriale a PNL Giurgiu, Ionel Muscalu, a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că schimbarea formei de organizare administrativ-teritorială a României până în anul 2013, nu numai că nu ar contribui la absorbţia mai bună a fondurilor europene, ci ar duce la blocarea acestora şi chiar la returnarea banilor accesaţi până în acest moment sau a celor alocaţi pentru proiecte aflate în curs de derulare.

“În spatele propunerii de reorganizare teritorială stau de fapt specialiştii americani, care pe bani publici mulţi îl învaţă pe Traian Băsescu cum să lanseze perdele de fum şi teme false atunci când se află în criză. Este aproape imposibil ca preşedintele să nu ştie că în Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană al României, una dintre clauze şi totodată un angajament se referă explicit la aceea că nu avem voie să schimbăm până în anul 2013 forma de organizare administrativ-teritorială a României. Preşedintele şi premierul să ne lase cu gogoşi de genul necesităţii atragerii mai bune de fonduri europene, când de fapt problema stă chiar în ograda guvernului. Cifrele vorbesc de la sine. În timp ce pe programele regionale administraţiile publice locale au reuşit să atragă, în pofida piedicilor puse de guvernarea PDL unor administraţii de altă culoare politică decât cea portocalie, aproximativ 65 la sută din fonduri, pe programele gestionate de miniştrii Cabinetului Boc, cauţionat de preşedintele Băsescu, performanţele sunt catastrofale. Astfel, la Ministerul Transporturilor au fost atrase 2 la sută din fonduri, la Ministerul de Interne – 6 la sută din fondurile disponibile, la Finanţe – 7 la sută, la Mediu – 9 la sută, la Muncă, unde am fost secretar de stat şi am lăsat proiecte  în valoare de zeci de milioane de euro, 18 la sută. Singurul minister care stă ceva mai bine este cel al lui Udrea, cu 20 la sută, dar am văzut toţi ce face cu aceşti bani. Dacă actualul regim va forţa schimbarea formei de organizare administrativ-teritorială până în anul 2013, România riscă să se trezească fără fonduri europene şi chiar să returneze banii folosiţi deja”, susţine Ionel Muscalu.

5 COMENTARII

  1. stii tu mucosule pe vremea ta la minister ai dat 200 de mil de euro inapoi vezi de treaba ta ratatule scrie poezii asa ti a zis sefutul tau asta e menirea ta balbaitule te dai liberal dar esti bolsevic de la rasuceni un taraaann

  2. reale ai dreptate frate e asa ceva bine ca suntem cu ochii pe el ca nu sti ce dracu mai zice asta

  3. Muscalu are dreptate ca se pierd banii prin blocare. Dar el ce a facut cat la fost la munca. A ocupat pilele lui si ale pnl istilor din giurgiu in posturi cu bani. A facut afaceri asa cum fac si astia de acuma. Nu e nici o diferenta intre ei. Cu ce se lauda asta mucos? Cati bani a deblocat din fse, pentru el se intelege?….

  4. real, ai dovezi, adu-le! Altfel este gargara! Ce afaceri a facut Muscalu? Cat despre faptul ca esti in varsta, asta nu ti-a adus si intelepciune, nu-i asa?

  5. Am vazut ce a facut Ionel Muscalu la ANOF si domnule sau doamnelor, in mod aveti multe de invatat de la acest om. Cautati poze cu ce a facut acest tanar pe care il blamati doar din rea-credinta sau rautate sadea si veti ramane tacuti! A fost un Presedinte serios, implicat, care a lucrat pentru oameni, cat despre ce scrieti pe aici, sunt aberatii! Aberati in spatiul privat va rog si nu mai aduceti injurii unor oameni competenti si curati!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.