Proiectul de hotărâre iniţiat de Consiliul Judeţean Giurgiu privind concesionarea prin licitaţie publică a centralei termice din municipiul reşedinţă de judeţ nu a fost aprobat, în şedinţa de marţi, şapte consilieri judeţeni democrat-liberali abţinându-se de la vot, iar unul exprimându-se împotrivă.
„În conformitate cu adresa Societăţii Comerciale Uzina Termoelectrica (SCUT) Giurgiu pentru asigurarea cu energie termică în regim centralizat la nivelul municipiului Giurgiu şi ţinând cont de faptul că o parte dintre componentele sistemului centralizat se află în domeniul public se solicită concesionarea centralei termice Giurgiu şi a reţelelor primare pe zece ani de zile, până în anul 2019”, se arată în expunerea de motive privind oportunitatea concesionării centralei termice din municipiul Giurgiu.

Şapte consilieri judeţeni PDL s-au abţinut şi unul a votat împotrivă, 19 s-au exprimat pentru proiect, însă patru consilieri judeţeni nu au fost prezenţi, motiv pentru care proiectul de hotărâre nu a fost aprobat, el având nevoie pentru a fi adoptat de două treimi din voturi, respectiv de cel puţin 21 de voturi din cei 31 de consilieri judeţeni.

Consilierii judeţeni PNL şi PSD le-au reproşat celor de la PDL că nu se gândesc la binele oraşului şi la încălzirea locuinţelor giurgiuvenilor în iarna care va veni, dar democrat-liberalii au susţinut că nu le sunt clare anumite prevederi referitoare la această concesiune. „Ne-am săturat să tot fim certaţi şi să luăm lecţii despre apa caldă şi, discutând cinstit şi cu cărţile pe masă despre această privatizare a SCUT, să recunoaştem că în tot acest proces de privatizare sunt nişte lucruri pe care nu prea le-am înţeles şi de aceea avem această atitudine de jumătate pas înapoi. După ce s-a privatizat centrala termoelectrică s-a insistat foarte tare ca aceasta să fie trecută la Consiliul Local Municipal şi, după aceea, Primăria Giurgiu renunţă şi este din nou pasată problema la CJ. Care e motivul? Acesta este un mic semn de întrebare?”, a declarat consilierul judeţean PDL Romeo Rădulescu.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Beianu, a spus că acest fapt nu poate împiedica CJ Giurgiu să găsească o soluţie bună pentru SCUT, soluţie care ar putea scăpa CJ de cheltuieli şi ar putea aduce şi venituri. AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.