Colegii de la Giurgiu-news au fost primii din Giurgiu care au publicat un studiu elaborat in laboratoarele portocalii ale Institutului Pentru Politici Publice care este de fapt o situatie statistica care evidentiaza activitatea actualilor parlamentari. Pe fond acest studiu este menit sa arate lumii intregi ca Ponta , Voiculescu si Antonescu au o participare scazuta la sedintele din parlament ca si cum activitatea din parlament este ca la clasa a-I-a unde prezenta este mai importanta decat rezultatul la examene. Bun.

Cu permisiunea dumneavoastra am sa incerc sa interpretez si eu datele pe care le-am preluat din publicatia electoronica Giurgiu-news:

Victor Boiangiu este parlamentarul cu cea mai mare prezenta la vot ! Jos palaria ! Dar, luand in calcul faptul ca Parlamentul Romaniei este o zona de lobby intens pot trage si concluzia ca Victor Boiangiu este parlamentarul cu cei mai putini prieteni, cu cel mai putin lobby pentru cetatenii din colegiul in care a fost oarecum votat si prin urmare este parlamentarul de Giurgiu cu cele mai putine demersuri in sprijinul cetatenilor din propriul colegiu. Adica, din lipsa de alte activitati pe care parlamentarii activi le au, Victor Boiangiu a stat in sala ascuns in anonimat si a ridicat tocilar mana pentru legile care au adus tara in situtia economica dezastruoasa de astazi.

Victor Boiangiu cel mai loial  fata de decizia de vot decisa de partid.

Cu alte cuvinte nea Victor este parlamentarul de Giurgiu care nu a indraznit sa sufle nici un cuvant in fata sefilor potocalii de a partid si a votat fara sa se gandeasca tot ce i s-a pus in mapa de sedinta cu antet PDL. Asta poate si pentru ca nu este in nici o zona de lobby din parlament si nici nu se oboseste sa faca eforturi pentru judetul Giurgiu sau pentru colegiul in care a fost ales.

Nu departe de domnia sa la acest capitol este si deputatul Dan Pasat care, se pare, a vrut sa fie parlamentar mai mult pentru legitimatie si chenzina decat pentru reprezentarea cetatenilor din colegiu in zona legislativa.

In functie de numarul de initiative depuse pe primul loc dintre parlamentatii de Giurgiu: Cezar Magureanu.

Ei, cumva, mai sus la asta ma refeream: nea Cezar a inteles mai bine cum e treaba prin parlament si nu refuza pe nimeni cand e vorba de o initiativa legislativa pentru care trebuie musai un numar de semnaturi. Ii putem reprosa multe d-lui Magureanu dar la zona de lobby sta foarte bine din ceea ce reiese din cifre. Problema domniei sale este ca eforturile sunt pentru propria persoana si nu pentru colegiu, cetateni, sau judetul nostru. Altfel am fi putut remarca eficienta demersurilor domnie sale in nivelul de trai sau nivelul investitiilor  ori a locurilor de munca create in judetul Giurgiu. Iar astea pana la momentul de fata lipsesc iar cel mai trist este ca domnul Magureanu nu ma poate contrazice.

Undeva intre ape se afla deputalul Madalin Voicu. Foarte vizibil pe televiziuni Madalin Voicu nici usturoi nu a mancat nici gura nu ii miroase. Ca si celorlalti parlamentari le putem reprosa departarea de colegiul uninominal in care a fost ales si il asez in aceeasi zona de vedetism neproductiv ca si pe domnul Daniel Chitoiu de care putina lume stie ca a fost ales uninominal in judetul Giurgiu.

O situatie interesanta este cea a senatorului Vasile Mustatea. Cumva faptul ca domnia sa este membru al aceluiasi partid cu presedintele Consiliului Judetean Giurgiu si a primarului municipiului Giurgiu i-a creea posibilitatea de a face diligente in parlament avand informatia calda si direct de la sursa iar multe din initiative provin chiar din aparatele administrative ale institutiilor aminte. Totusi la capitolul vizibitate media si senatorul Mustatea este deficitar char daca acest aspect nu este contorizat in topul labolatoarelor portocalii.


Functie de procentul participarii la sedintele de vot final.
1. Victor BOIANGIU – 76,1% (locul 168 din Camera Deputatilor din totalul de 332 de deputati)
2. Daniel CHITOIU -65,5% (locul 231 din Camera Deputatilor)
3. Vasile MUSTATEA – 65,4% (locul 52 la Senat din totalul de 137 de senatori)
4. Cezar MAGUREANU – 54,7% (locul 75 la Senat)
5. Madalin VOICU – 46,3% (locul 297 la Camera Deputatilor)
6. Dan PASAT – 33,5% (locul 324 la Camera Deputatilor)

Functie de loialitatea fata de decizia de vot decisa de partid.
1. Victor BOIANGIU – 99,9% (cel mai loial parlamentar de Giurgiu fata de deciziile partidului sau)
2. Dan PASAT – 98,6%
3. Daniel CHITOIU -96,8%
4. Cezar MAGUREANU – 93,2%
5. Vasile MUSTATEA – 89,6%
6. Madalin VOICU – 56,6% (cel mai rebel parlamentar de Giurgiu fata de deciziile partiodului)

Functie de numarul de initiative legislative (proiecte de legi) depuse.
1, Cezar MAGUREANU – 29
2. Victor BOIANGIU -28
3. Madalin VOICU – 23
4. Daniel CHITOIU – 17
5. Vasile MUSTATEA – 16
6. Dan PASAT – 6.

6 COMENTARII

  1. se dovedeste si prin aceste rezultate incompetenta celor de la putere. Nici unul din cei prezentati nu a facut presiuni pentru micsorarea taxei la pod. RUSINE TUTUROR. SA PLECE.

  2. O precizare: la numărul de iniţiative legislative se adună, de fapt, numărul de semnături puse pentru iniţierea unei legi. Aşadar, se numără şi o simplă semnătură, asta nu înseamnă că cel în cauză este, de fapt, iniţiatorul, el doar semnează că este de acord cu propunerea. Aşa a ajuns şi Măgureanu cu atâtea „iniţiative”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.